Vida quotidiana, espai públic i construcció de sentit de pertinença a Girona. Una anàlisi intergeneracional, interseccional i de gènere

Author

Serra Salvi, Anna

Director

Salamaña i Serra, Isabel

Date of defense

2019-12-13

Pages

1257 p.



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament de Geografia

Abstract

This thesis wants to focus on the different paths that two large urban areas of Girona have followed since their construction and/or reconstruction and to analyse their effects. The purpose is to take an in-depth look at the geographic analysis by exploring interrelation bridges between the urban actions in public space and the dynamics of everyday people. To this aim, this research is based on four interrelated perspectives: urban space as a publicly shared space, public space as a living space, the experience of this public space in a cross-generational dimension, and the public space from a gender perspective. The being aware of the many realities that converge in each person has driven this research on a constant basis from an intersectional approach. The methodology used has been essentially qualitative using a variety of techniques and research methods.


Aquesta tesi vol fixar-se en les diferents trajectòries que han fet dues grans zones urbanes de la ciutat de Girona des de la seva construcció i/o reconstrucció i analitzar-ne els seus efectes. L’objectiu és aprofundir en l’anàlisi geogràfica i explorar ponts d’interrelació entre les actuacions urbanes en l’espai públic i les dinàmiques de la quotidianitat de les persones. Per assolir-ho, la recerca es planteja des de quatre perspectives interrelacionades: l’espai urbà com a espai públic i de convivència, l’espai públic com a espai viscut, la vivència de l’espai públic des d’una dimensió intergeneracional i l’espai públic des d’una lectura de gènere. La consciència de la multiplicitat de realitats que convergeixen en cada persona ha conduït la recerca de forma constant des d’un enfoc interseccional. La metodologia emprada ha estat essencialment qualitativa i es fa ús d’una multiplicitat de tècniques i de mètodes de recerca.

Keywords

Geografia urbana; Urban geography; Geografia humana; Human geography; Espais públics; Espacios públicos; Public spaces

Subjects

30 -Social Sciences theories and methodologies. Sociography. Gender studies; 9 - geography. Biography. History

Documents

tass1de2_20191213.pdf

16.64Mb

tass2de2_20191213.pdf

25.33Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)