La responsabilidad patrimonial de las administraciones públicas por cambio de la ordenación urbanística y por la anulación de los títulos administrativos habilitantes, a la luz de la doctrina de la Comissió jurídica assessora de la Generalitat de Catalunya y de la jurisprudencia del Tribunal Supremo

dc.contributor
Universitat de Girona. Departament de Dret Públic
dc.contributor.author
Capilla Vidal, Gabriel
dc.date.accessioned
2020-10-08T11:55:47Z
dc.date.available
2020-10-08T11:55:47Z
dc.date.issued
2020-07-14
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/669700
dc.description.abstract
The work, based on an applied and academic legal methodology, carries out a critical analysis of the current regulation of the institution of patrimonial responsibility as a guarantee of the citizens in our legal system. In addition, the work focuses on two of the specific assumptions that give rise to the patrimonial responsibility included in the land and urban planning legislation. Specifically, they are those relating to the liability arising from the alteration of the territorial and / or urban planning, as well as that arising from the annulment of the enabling titles for the building. The research has had as sources of knowledge, in addition to an extensive bibliography, the pronouncements of the Legal Advisory Commission and the Chamber III of the Supreme Court in this matter. They are the subject of special study, based on the opinions of the Legal Advisory Commission and the rulings of the Supreme Court, apart from procedural issues, elements such as; the patrimonialization of the right to build, the treatment of third parties in good faith in cases of demolition of real estate, or the so-called subjective aspect of the illegal action of the Administration; the criteria of flagrant or qualified normative contravention, and of the rationality and reasonableness of the administrative decision.
dc.description.abstract
El treball, en base a una metodologia jurídica aplicativa i acadèmica, realitza una anàlisis crítica de l’actual regulació de la institució de la responsabilitat patrimonial com a garantia dels ciutadans en el nostre sistema jurídic. A més, el treball se centra en dos dels supòsits específics que fan néixer la responsabilitat patrimonial recollits a la legislació del sòl i a la urbanística. Concretament són els relatius a la responsabilitat derivada per l’alteració de l’ordenació territorial i/o urbanística, així com la derivada de l’anul·lació dels títols habilitants per a l’edificació. La investigació ha tingut com a fonts de coneixement, a més d’una extensa bibliografia, els pronunciaments de la Comissió Jurídica Assessora i de la sala IIIª del Tribunal Suprem en aquesta matèria. Són objecte d’especial estudi, en base als dictàmens de la Comissió Jurídica Assessora i de les sentencies del Tribunal Suprem, al marge de qüestions procedimentals, elements com per exemple; la patrimonialització del dret a edificar, el tractament dels tercers de bona fe en els supòsits de l’enderroc d’immobles, o l’anomenat aspecte subjectiu de l'actuar antijurídic de l'Administració; els criteris de la contravenció normativa flagrant o qualificada, i de la racionalitat i la raonabilitat de la decisió administrativa.
dc.format.extent
306 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Dret administratiu
dc.subject
Derecho administrativo
dc.subject
Administrative law
dc.subject
Urbanisme
dc.subject
Urbanismo
dc.subject
Urbanism
dc.subject
Ordenació del territori
dc.subject
Ordenación del territorio
dc.subject
Regional planning
dc.subject
Planejament urbanístic
dc.subject
Planeamiento urbanístico
dc.subject
Urban planning
dc.subject
Titols habilitants de l'edificació
dc.subject
Títulos habilitantes de la edificación
dc.subject
Enabling titles for the building
dc.subject
Responsabilitat patrimonial
dc.subject
Responsabilidad patrimonial
dc.subject
Patrimonial responsability
dc.title
La responsabilidad patrimonial de las administraciones públicas por cambio de la ordenación urbanística y por la anulación de los títulos administrativos habilitantes, a la luz de la doctrina de la Comissió jurídica assessora de la Generalitat de Catalunya y de la jurisprudencia del Tribunal Supremo
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
342
dc.subject.udc
71
dc.contributor.director
Trayter Jiménez, Joan Manuel
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

tgcv_20200714.pdf

2.402Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)