The Role of blue spaces on health and well-being

Author

Vert Roca, Cristina

Director

Nieuwenhuijsen, Mark J.

Gascon Merlos, Mireia

Date of defense

2020-06-26

Pages

259 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

The incorporation and regeneration of blue spaces in urban areas could promote health in cities. Nevertheless, research on the effects of these spaces is still scarce. This thesis aimed to evaluate the influence of blue spaces and related infrastructure on the health and well-being of the population. On the one hand, our findings suggested that the regeneration of a blue space in urban areas promotes their use, particularly among those usually underrepresented, while enhancing physical activity and social interactions. Altogether, this translated into health, well-being and health-related economic benefits, through the prevention of disease and premature mortality. On the other hand, we showed that acute exposure to blue spaces has positive effects on mood and well-being. Further research is still necessary to fully comprehend the effects of blue spaces on health, the pathways underlying such association, and the risks potentially related to the exposure to blue spaces.


La incorporació i renovació d’espais blaus en àrees urbanes podria promoure la salut a les ciutats. No obstant, la investigació sobre els efectes d’aquests espais encara és escassa. Aquesta tesi té per objectiu avaluar la influència dels espais blaus i la infraestructura relacionada, en la salut i el benestar de la població. Per una banda, els nostres resultats van suggerir que la renovació d’un espai blau en àrees urbanes promou el seu ús, particularment entre aquells normalment infrarepresentats, alhora que millora l’activitat física i les interaccions socials. En conjunt, això es tradueix en beneficis per la salut, el benestar, i econòmics relacionats amb la salut, mitjançant la prevenció de malalties i la mortalitat prematura. Per altra banda, vam demostrar que l’exposició aguda als espais blaus té efectes positius en l’estat d’ànim i el benestar. Encara és necessària més investigació per comprendre plenament els efectes dels espais blaus en la salut, els mecanismes subjacents a aquesta associació, i els que poden estar relacionats amb l’exposició a espais blaus.

Keywords

Blue space; Water; Nature; Well-being; Health; Espai blau; Aigua; Natura; Benestar; Salut

Subjects

613 - Hygiene generally. Personal health and hygiene

Documents

THESIS_Vert_Roca_Cristina (1).pdf

5.429Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)