Aspectos fiscales del mecanismo de desarrollo limpio: contexto y aplicabilidad en Europa y América Latina

Author

Arrieta Martínez, Marta Irene

Director

Urquizu Cavallé, Ángel

Date of defense

2020-05-27

Pages

340 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Dret Privat, Processal i Financer

Abstract

L'objectiu principal d'investigació de la tesi doctoral és analitzar de manera integral els aspectes que configuren el mecanisme de desenvolupament net, incloent la seva regulació, règim, característiques i tributació. Així mateix, fem especial èmfasi en la tributació efectiva de les rendes associades a beneficis empresarials obtinguts que guardin relació amb activitats de projectes MDN, o amb el comerç de drets d'emissió, a Amèrica Llatina. En efecte s'examinen cada un dels sistemes fiscals dels països inclòs en la tesi detallant el tractament que s'atorguen en la seva legislació interna a les rendes obtingudes o derivades d'operacions relacionades amb MDL. A més, es defineixen els elements generals dels models de convenis de doble imposició OCDE, ONU i els beneficis empresarials en l'àmbit de l'MCOCDE.


El objetivo principal de investigación de la tesis doctoral es analizar de manera integral los aspectos que configuran el mecanismo de desarrollo limpio, incluyendo su regulación, régimen, características y tributación. Asimismo, hacemos especial énfasis en la tributación efectiva de las rentas asociadas a beneficios empresariales obtenidos que guarden relación con actividades de proyectos MDL, o con el comercio de derechos de emisión, en América Latina. En efecto se examinan cada uno de los sistemas fiscales de los países incluido en la tesis detallando el tratamiento que otorgan en su legislación interna a las rentas obtenidas o derivadas de operaciones relacionadas con MDL. Además,se definen los elementos generales de los modelos de convenios de doble imposición OCDE, ONU y los beneficios empresariales en el ámbito del MCOCDE.


The doctoral thesis research main objective is to analyse the aspects in an integral way of the clean development mechanism setup, we include its regulation, regime, characteristics and taxation. Likewise, we place special emphasis on the effective taxation of income associated with business benefits obtained that are related to CDM project activities, or the emission rights trade, in Latin America. The tax systems of the countries included in the thesis are examined, we detail the treatment they grant in their internal legislation to the income obtained or derived from operations related to CDM. In addition, we define the general elements of the OECD, UN double taxation agreement models and business benefits within the scope of the MCOCDE.

Keywords

Dret financer i tributari; Mecanisme desenvolupament; Tributació internacional; Derecho financiero y tributario; Mecanismo desarrollo limpio; Tributación internacional; Financial and Tax Law; Clean development mechan; International taxation

Subjects

34 - Law. Jurisprudence; 340 - Law in general. Legal methods and auxiliary sciences; 341 - International law; 349 - Special branches of law. Miscellaneous legal matters

Knowledge Area

Ciéncias Sociales y jurídicas

Documents

TESI.pdf

4.242Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)