Programa de Doctorat en Producció Animal: Enviaments recents
Ara mostrant els elements 1-20 de 55
New animal welfare indicators in meat sheep farms
Pares Casanova, Ricard (Data de defensa: 2024-11-29)
En el primer estudi es va proposar un nou protocol basat en el ja existent protocol AWIN per l’avaluació del benestar de les ovelles, utilitzant 24 indicadors, entre els quals se’n van proposar 8 de nous: avaluació esternal, ...
Animal-based stress indicators to assess the effectiveness of nutritional and management strategies that improve animal welfare in nursery pigs
Guevara Ballesteros, Raúl David (Data de defensa: 2024-11-08)
L'estrès és una resposta natural dels organismes vius per a recuperar l'equilibri després d'haver estat exposats a un factor estressant. No obstant això, les condicions intenses en els sistemes de producció porcina sovint ...
Genomic analysis of energy metabolism and its impact on production traits in pigs
Liu, Junhui (Data de defensa: 2024-11-04)
La carn de porc és una de les carns més consumides a tot el món i té un paper dominant en el mercat de la carn. La demanda de carn de porc ha conduït a la intensificació i globalització de la producció porcina, incrementant ...
Bulk and Single-Cell Omics for Characterizing Sperm Cryo-tolerance, the Functional Genome of Spermatogenic Cells, and Spermatid Survival in Swine
Lian, Yu (Data de defensa: 2024-11-06)
La producció porcina s'enfronta a desafiaments importants de tipus reproductiu, que son crucials per a l'eficiència dels programes d'inseminació artificial. La qualitat del semen varia àmpliament entre verros, la qual cosa ...
Monitoreo integral del bienestar del vacuno lechero en granja mediante sensores de ganadería de precisión
Gómez Herrera, Yaneth (Data de defensa: 2024-11-21)
Les vaques lleteres s'enfronten a reptes relacionats amb la seva salut, allotjament, nutrició i l'expressió de comportaments naturals, que tenen un impacte sobre el seu benestar. Actualment, el benestar animal a les granges ...
Dietary supplementation strategies to enhance gut microbiota resilience and intestinal health in young pigs
Ferreres Serafini, Laia (Data de defensa: 2024-09-27)
L'objectiu principal d'aquesta tesi ha sigut el d’avaluar el potencial de diferents estratègies biòtiques així com l'efectivitat de nanoanticossos dissenyats per neutralitzar diferents factors de virulència d'Escherichia ...
Integrative analysis of gut microbiome, gene expression, and lipid metabolism in pigs
Sebastià Navarro, Cristina (Data de defensa: 2024-07-23)
El porc és una espècie important en la producció i la investigació, ja que la carn de porc és una de les més demandades arreu del món i aquesta espècie és clau per a diferents camps d'investigació humana. Per tant, és ...
Efecto de la suplementación con metionina protegida en rumiantes en lactación
Francia Acuña, María Fátima (Data de defensa: 2024-02-14)
La Metionina és considerada un aminoàcid essencial en les dietes dels remugants, ja que ha demostrat ser un important protagonista en la producció làctia i en la síntesi de proteïna de la llet Al primer estudi experimental, ...
Recovery of unweaned male dairy beef calves after transportation: impact of colostrum consumption at birth and marketing feeding strategies
Pisoni, Lucía (Data de defensa: 2023-12-21)
Els vedells mascles i les vedelles no destinades a reposició en les granges lleteres són engreixats per la producció de carn en el sistema conegut com el vedell mamó ("dairy beef").Les característiques diferencials d'aquest ...
Analyzing the impact of migration on the genetic diversity of cattle and goat breeds
Petretto, Elena (Data de defensa: 2023-12-15)
L'objectiu d'aquesta tesi és estudiar la diversitat genètica de les poblacions caprines i bovines, especialment de la conca mediterrània, per entendre l'impacte de la migració en el patrimoni genètic d'aquestes espècies. ...
The biological value of bovine colostrum and transition milk: Implications for preweaned calves' intestinal health and long-term metabolism.
Tortadès i Valero, Marina (Data de defensa: 2023-11-13)
Les primeres setmanes de vida són clau per al futur rendiment productiu d'un vedell. Per aquesta raó, la gestió eficaç del calostre és fonamental per garantir una immunitat passiva adequada i promoure la salut i el creixement ...
Exploring the pig muscle transcriptome and candidate genes for lipid metabolism
Passols Manzano, Magí (Data de defensa: 2023-10-31)
El consum global de carn, amb el porc com a una opció destacada, està en augment. Millorar la qualitat de la carn està estretament relacionat amb les preferències del consumidor per productes carnics més saludables i ...
Dietary supplementation with sodium butyrate protected by medium-chain fatty acid salts to promote gut health in broiler chickens and piglets
Sadurní Pérez, Meritxell (Data de defensa: 2023-06-02)
La suplementació dietètica amb àcid butíric i àcids grassos de cadena mitjana (AGCM) és una estratègia nutricional prometedora per a promoure la salut intestinal en pollastres de carn i garrins. En concret, es destaca el ...
Promoting Intestinal Health and Growth Performance in Slow-Growing Pigs: Early Nutritional and Management Interventions
González Solé, Francesc (Data de defensa: 2023-06-30)
Garantir un desenvolupament òptim dels garrins en les primeres fases de la seva vida i facilitar-ne l’adaptació a l’entorn i la dieta després del deslletament són factors crítics per invertir la tendència dels porcs de ...
Factores pre-sacrificio y su efecto sobre el comportamiento animal, la calidad de la canal y la carne en terneros de engorde
Sánchez Oviedo, Denise Pamela (Data de defensa: 2023-05-17)
Els factors pre-sacrifici poden tenir un impacte negatiu en l’eficiència productiva, el benestar animal i la qualitat de la canal i la carn durant la fase de finalització dels vedells de greix. Els factors que poden afectar ...
Effects of High Copper Supplementation from Different Sources on the Productive Performance and Intestinal Microbiota of Broilers and Pigs, and Its Environmental Dimension
Forouzandeh, Asal (Data de defensa: 2023-05-25)
El coure (Cu) ha guanyat una atenció important com a substitut dels antibiòtics a causa de les seves propietats antimicrobianes i la seva capacitat de millorar el rendiment dels animals quan s'alimenta més enllà del requisit ...
Exploring the Genome and Links Between Transcriptome and Fatty Acid Profiling of Muscle in Pigs
Valdés Hernández, Jesús (Data de defensa: 2023-04-19)
El contingut de greix intramuscular i la composició d’àcids grassos (AG) són paràmetres importants que afecten a la qualitat de la carn, influint en les seves característiques organolèptiques i el seu valor nutricional. ...
Evaluation of the capacity of different mycotoxin binders to adsorb mycotoxins and nutrients among different methodologies
Kihal, Abdelhacib (Data de defensa: 2022-11-25)
L’objectiu d’aquesta tesi va ser avaluar la capacitat dels diferents aglutinants de micotoxines per adsorbir micotoxines i nutrients entre diferents metodologies. Durant la tesi es van realitzar dues revisions de la ...
The effects of feed additives, essential oils or guanidinoacetic acid, on cattle rumen microbial fermentation in in vitro studies
Temmar, Rokia (Data de defensa: 2022-12-22)
Per millorar l’eficiència de la fermentació del rumen, es van avaluar dos additius alimentaris diferents, olis essencials (EO) i àcid guanidinoacètic (GAA) en tres estudis in vitro. A l’estudi 1, 12 EO: anís estrellat, ...
Exploring the molecular basis of dairy production and viability traits in Murciano-Granadina goats with genomic, metagenomic and transcriptomic approaches
Luigi Sierra, Maria Gracia (Data de defensa: 2022-12-19)
En aquesta tesi, hem volgut investigar les bases genètiques dels caràcters lleters i morfològics de les cabres Murciano-Granadina, així com explorar la composició microbiana de diversos tipus de formatges caprins. ...

