Analysis of interaction design and evaluation methods in full-body interaction for special needs: collaborative virtual environments for improving socialization in children with autism

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions
dc.contributor.author
Crowell, Ciera
dc.date.accessioned
2019-10-09T11:51:26Z
dc.date.available
2019-10-09T11:51:26Z
dc.date.issued
2019-09-20
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/667614
dc.description.abstract
This thesis is focused on the specific properties and evaluation of full-body interaction design of multi-user mixed reality environments to aid in intervention strategies for children with autism, to improve their understanding and adoption of social behaviors with peers and with society in general. This practice-based research is based upon human-computer interaction theory, and is aided by general theories of embodied cognition, embodiment and developmental psychology. The research consists of designing playful experiences for the target users in order to promote socialization and collaboration. The design of the experiences has been informed by codesign activities and collaboration with experts in autism, parents, psychologists, therapists, caregivers and the children themselves. Topics for analysis will include understanding the dynamics of goal-oriented and open-ended gameplay, proxemics, and encouraged versus enforced collaboration. Assessment methods take into account video recorded footage, system logs, user interviews and multimodal analysis, including physiology-based data such as electrodermal activity and heart rate of the children's behavioral and affective states throughout the experience. The main setting of the research is large scale floor-projected mixed environments, enabling the testing of interaction strategies and evaluation methods of experiences based on collocation of multiple users within a full-body interactive scenario, where they can practice interaction face-to-face in a natural and uninhibited manner.
en_US
dc.description.abstract
Aquesta tesi es centra en l'avaluació i les propietats específiques del disseny d'interacció a cos sencer d'entorns de realitat mixta multiusuari, dissenyats per ajudar en estratègies d'intervenció per a nens amb autisme, i millorar la seva comprensió i adopció de comportaments socials amb companys i amb la societat en general. Aquesta investigació es basa en la disciplina de la interacció persona-ordinador, informada també per teories generals de la cognició encarnada i de la psicologia del desenvolupament. Aquesta recerca consisteix en dissenyar experiències lúdiques per a la població objectiu per tal de promoure la socialització i la col·laboració. El disseny de les experiències ha estat informat per activitats de co-disseny i la col·laboració amb experts en autisme, pares, psicòlegs, terapeutes, cuidadors i els propis nens. Els temes per a l'anàlisi inclouen la comprensió de les dinàmiques de joc orientat a un objectiu i joc lliure, les proxèmiques i la col·laboració encoratjada per al disseny d'aquests tipus de sistemes. Els mètodes d'avaluació tenen en compte les imatges enregistrades en vídeo, els registres del sistema, les entrevistes amb els usuaris i l'anàlisi multimodal; incloent dades fisiològiques, com l'activitat electrodèrmica i la freqüència cardíaca dels estats conductuals i afectius dels nens durant tota l'experiència. El context principal de la investigació són els entorns mixtos a gran escala projectats al terra , els quals permeten provar estratègies d'interacció i mètodes d'avaluació d'experiències d'interacció a cos sencer amb múltiples usuaris dins d'un mateix escenari, on poden practicar la interacció cara a cara, de manera natural i desinhibida.
en_US
dc.format.extent
256 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Full-body interaction
en_US
dc.subject
Embodied cognition
en_US
dc.subject
Information and communication technologies
en_US
dc.subject
Autism
en_US
dc.subject
ASD
en_US
dc.subject
Social initiation
en_US
dc.title
Analysis of interaction design and evaluation methods in full-body interaction for special needs: collaborative virtual environments for improving socialization in children with autism
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
62
en_US
dc.contributor.authoremail
ciera.crowell@upf.edu
en_US
dc.contributor.director
Parés, Narcís
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions


Documents

tcc.pdf

8.829Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)