Instruction and attitudes in EFL: A focus on recognition and production of conventional expressions

Author

Arrufat Marqués, María José

Director

Alcón Soler, Eva

Safont Jordà, María del Pilar

Date of defense

2019-07-29

Pages

557 p.



Department/Institute

Universitat Jaume I. Escola de Doctorat

Doctorate programs

Programa de Doctorat en Llengües Aplicades, Literatura i Traducció

Abstract

This dissertation investigates the effects of instruction and language attitudes in the comprehension and production of conventional expressions in an EFL setting from a Skill Acquisition Theory perspective. Data from 46 senior-year university students were collected following a multi-method approach during one month with a pretest-posttest-delayed posttest design. Results reveal expected outcomes: instructional treatment seems to affect positively both recognition and production; and lasted through the posttest but did not until the delayed posttest. Previous research shows that learners find it easier to recognize conventional expressions rather than to produce them. The present dissertation attests to these findings. Interestingly, and contrary to previous research on language attitudes, participants' attitudes did not change over time. This study presents several innovations including: 1) investigating both recognition and production in the same study; 2) studying conventional expressions in an EFL setting; and 3) investigating the possible effect of language attitudes towards conventional expressions.


Aquesta tesi investiga els efectes d’instrucció i actitud lingüístiques front la comprensió i producció d’expressions convencionals en un context EFL i baix la perspectiva de Skill Acquisition Theory. Les dades es recolliren tres vegades de 46 alumnes d’universitat amb un enfocament multi-method. Els resultats corroboraren l’efecte d’instrucció tant en reconeixement com producció d’expressions, i que va durar fins posttest però no delayed posttest. Aquesta tesi suporta resultats existents que demostren que els aprenents troben més fàcil reconèixer que produir expressions convencionals. No obstant, i contràriament al resultats existents en actituds lingüístiques, les actituds d’aquests participants no van canviar amb el temps. Aquest estudi presenta varies innovacions, incloent-hi investigar reconeixement i producció en un mateix estudi; estudiar expressions convencionals en un context d’anglès com a llengua estrangera; i explorar el desenvolupament d’actituds lingüístiques en el temps.

Keywords

Adquisició de llengües; Pragmàtica; Actituds lingüístiques; Pragmàtica de l'interllenguatge; Instrucció; Conventional expressions

Subjects

81 - Linguistics and languages

Knowledge Area

Arts, Humanitats i Llengües

Documents

2019_Tesis_Arrufat Marques_MariaJose.pdf

21.14Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)