The Micro Foundations Of Public Employee Behavior

Author

Awan, Sahar

Director

Esteve Laporta, Marc,

Codirector

Ysa Figueras, Tamyko

Date of defense

2019-04-29

Pages

234 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Esade

Abstract

La Motivació del Sector Públic (PSM) és considerada com la principal base motivacional de l’empleat del sector públic i s’ha convertit en un element fonamental en l’estudi dels treballadors del sector públic. Al llarg dels anys, PSM ha estat responsable d’explicar una sèrie de comportaments i actituds dels empleats. Aquesta tesi examina l’impacte del PSM en algunes de les actituds i comportaments dels empleats del sector públic que són importants per a l’organització. Aquesta tesi empra diverses eines empíriques per examinar un conjunt de relacions que poden ser generades pel PSM. Les actituds i els comportaments relacionats amb el PSM que s’examinen aquí són el comportament prosocial, el comportament de la ciutadania organitzativa, la satisfacció laboral, el compromís organitzatiu, el rendiment individual, la rotació de treballadors i el burnout. Examinem la literatura empírica anterior per conciliar resultats dispars i també presentar noves dades empíriques per entendre millor la influència del PSM en aquestes variables rellevants organitzativament.


La Motivación del Servicio Público (PSM) se considera la base motivacional principal de los empleados del sector público y se ha convertido en un elemento fundamental en el estudio del personal público. A lo largo de los años, PSM ha sido responsable de explicar una serie de comportamientos y actitudes de los empleados. Esta tesis examina el impacto de PSM en algunas de las actitudes y comportamientos de los empleados del sector público que son importantes para la organización. Esta tesis emplea varias herramientas empíricas para examinar un conjunto de relaciones que pueden ser generadas por el PSM. Las actitudes y comportamientos vinculados con el PSM que se examinan aquí son el comportamiento prosocial, el comportamiento organizacional de la ciudadanía, la satisfacción laboral, el compromiso organizacional, el desempeño individual, la rotación de trabajadores y el burnout. Examinamos la literatura empírica existente para reconciliar resultados dispares y también presentamos nuevos datos empíricos para comprender mejor la influencia de la PSM en estas variables tan relevantes para la organización.


Public Service Motivation (PSM) is regarded as the primary motivational basis of public sector employee and has emerged as a pivotal construct in the study of public personnel. Over the years PSM has been held responsible in explaining a number of employee behaviors and attitudes. This thesis examines the impact of PSM on some of the attitudes and behaviors of public sector employees that are important for the organization. This thesis employs various empirical tools to examine a set of relationships said to be driven by PSM. The attitudes and behaviors linked with PSM that are examined here are prosocial behavior, organizational citizenship behavior, job satisfaction, organizational commitment, individual performance, turnover and burnout. We examine past empirical literature to reconcile disparate results and also present new empirical data to better understand the influence of PSM on these organizationally relevant variables.

Keywords

Public Management; Public Service Motivation; Behavioral Public Administration; Public Personnel Management

Subjects

35 - Public administration. Government. Military affairs

Knowledge Area

Negocis, administració i dret

Documents

Tesi_Sahar_Awan.pdf

847.3Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)