Characterization of clinically relevant RNA alterations for personalized cancer medicine

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut
dc.contributor.author
Trincado Alonso, Juan Luis
dc.date.accessioned
2019-02-28T16:31:20Z
dc.date.available
2019-07-28T00:00:12Z
dc.date.issued
2019-01-28
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/665991
dc.description.abstract
The following thesis tries to answer the question of wheter RNA processing alterations are informative for the clinical management of cancer patients. For this, the work is focused on solve two main issues: the development of computational tools to study RNA profiles from multiple tumors and the identification of RNA-related signatures that may be predictive of prognosis and therapy. The thesis is divided in three chapters: First, the development a new tool for fast quantification of differential splicing: SUPPA2. Second, a new methodology for elucidating the prognostic potential of alternative transcript isoforms across human tumours. And third, a new method for the detection of aberrant tumor splicing junctions and their antigenic evaluation.
en_US
dc.description.abstract
La presente tesis intenta arrojar luz sobre la pregunta de si las alteraciones del ARN son informativas para el tratamiento clínico de pacientes con cancer. Para ello, este trabajo se centra en resolver dos cuestiones principales: el desarrollo de metodos computaciones para el estudio de perfiles de ARN en multiples tumores y la identificación de marcadores que puedan ser predictivos de prognosis y terapia. La tesis está dividida en tres capítulos: Primero, el desarollo de un nuevo método para la cuantificación rápida de splicing diferencial: SUPPA2. Segundo, una nueva metodologia para dilucidar el potencial prognóstico de tránscritos alternativos en tumores humanos. Y tercero, un nuevo método para la detección de junctions aberrantes tumorales y su evaluacion antigénica
en_US
dc.format.extent
143 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Splicing
en_US
dc.subject
Cancer
en_US
dc.subject
Personalized medicine
en_US
dc.subject
Machine learning
en_US
dc.subject
Immunotherapy
en_US
dc.subject
Medicina personalizada
en_US
dc.subject
Aprendizaje automático
en_US
dc.subject
Inmunoterapia
en_US
dc.title
Characterization of clinically relevant RNA alterations for personalized cancer medicine
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
616
en_US
dc.contributor.authoremail
juanluis.trincado@upf.edu
en_US
dc.contributor.director
Eyras Jiménez, Eduardo
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Biomedicina


Documents

tjlta.pdf

1.826Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)