Dinámicas relacionales de la gastronomía de alto nivel en el turismo

dc.contributor
Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals
dc.contributor.author
Daries Ramón, Natalia
dc.date.accessioned
2018-10-15T10:32:37Z
dc.date.available
2020-07-12T02:00:10Z
dc.date.issued
2018-07-13
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/663156
dc.description.abstract
La gastronomia és un dels sectors més importants en l'economia de molts països i actualment s’està convertint en un element fonamental per atreure i promocionar el turisme. L'objectiu d'aquesta tesi és investigar i tipificar el perfil del turista gastronòmic d'alt nivell, que per la seva capacitat econòmica i cultural es considera que és de gran interès per a les destinacions, i analitzar les dinàmiques relacionals de la gastronomia d'alt nivell amb els clients, amb les destinacions i amb l'entorn, a nivell tecnològic i social. Aquesta tesi contribueix mitjançant tres models a millorar la gestió i la presa de decisions dels gerents de restaurants de cert nivell, així com dels administradors públics o dels gestors de destinacions turístiques en els quals la gastronomia d'alt nivell és o pot convertir-se en un element principal d'atracció per als turistes i generar fluxos turístics.
dc.description.abstract
La gastronomía es uno de los sectores más importantes en la economía de muchos países y actualmente se está convirtiendo en un elemento fundamental para atraer y promocionar el turismo. El objetivo de esta tesis es investigar y tipificar el perfil del turista gastronómico de alto nivel, que por su capacidad económica y cultural se considera que es de gran interés para los destinos y analizar las dinámicas relacionales de la gastronomía de alto nivel con los clientes, con los destinos y con el entorno, a nivel tecnológico y social. Esta tesis contribuye de manera significativa mediante tres modelos a mejorar la gestión y la toma de decisiones de los gerentes de restaurantes de cierto nivel, así como de los administradores públicos o de los gestores de destinos turísticos en los que la gastronomía de alto nivel es o puede convertirse en un elemento principal de atracción para los turistas y generar flujos turísticos
dc.description.abstract
Gastronomy is one of the most important sectors in the economy of many countries and is becoming a fundamental element to attract and promote tourism. The aim of this thesis is to analyze the profile of high-level gastronomic tourists and the relational dynamics of high-level gastronomy with customers, with destinations and with the environment, at technological and social levels. This thesis contribute significantly through three models to improve the management and decision making of restaurant managers of a certain level, as well as public managers of destinations in which high-level gastronomy is or can become a main element of attraction for tourists and generate tourist flows.
dc.format.extent
192 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Universitat de Lleida
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Gastronomia
dc.subject
Destinacions Turístiques
dc.subject
TIC
dc.subject
Gastronomía
dc.subject
Destinos Turísticos
dc.subject
Gastronomy
dc.subject
Tourist Destinations
dc.subject.other
Comercialització i Investigació de Mercats
dc.title
Dinámicas relacionales de la gastronomía de alto nivel en el turismo
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
338
dc.contributor.director
Ferrer Rosell, Berta
dc.contributor.director
Mariné Roig, Estela
dc.contributor.tutor
Cristóbal Fransi, Eduard
dc.embargo.terms
24 mesos
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

Tndr1de1.pdf

2.090Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)