Essays on banking and financial instability

Author

Wei, Jianxing

Director

Banal Estañol, Albert

Date of defense

2018-06-25

Pages

131 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This thesis focuses on the issue of bank funding structure and its implications for financial instability. The first chapter investigates how the dynamic interaction between the regulator and banks can endogenously lead to financial instability and generate boom-bust cycles. The model is able to capture pro-cyclical bank leverage, asymmetric credit cycles, and the Minsky moment in a unified framework. The second chapter provides a simple theoretical model to understand bank asset encumbrance and its implications for financial stability. I show that the effect of encumbrance depends on rates of over-collateralization faced by the banks, and I also demonstrate empirical evidence consistent with the predictions of the model. The third chapter revisits a classical issue in the banking literature: would loan sales undermine banks’ special role of information production? I highlight the role of banks’ insolvency risk and find that loan sales may improve, rather than weaken, banks’ screening incentives.


Aquesta tesi se centra en la qüestió de l’estructura del finançament bancari i les seves implicacions per a la inestabilitat financera. El primer capítol investiga com la interacció dinàmica entre el regulador i els bancs pot conduir, endògenament, a inestabilitat financera i generar cicles econòmics. El model és capaç de captar l’apalancament bancari pro-cícllic, els cicles de crèdit asimètrics i el moment de Minsky en un marc unificat. El segon capítol proporciona un model teòric per entendre el fenomen d’“asset encumbrance” dels actius bancaris i les seves implicacions per a l’estabilitat financera. Mostrem teòricament que l’efecte depèn dels nivells de sobrecollatilització als que s’enfronten els bancs, i proporcionem evidència empírica consistent amb les prediccions del model. El tercer capítol revisita una pregunta clàssica en la literatura bancària: les vendes de préstecs (“loan sales”) debiliten el rol de producció d’informació dels bancs? Destaquem el risc d’insolvència dels bancs i constatem que les vendes de prèstecs poden millorar, en lloc de debilitar, els incentius de cribratge dels bancs.

Keywords

Fiancial instability; Inestabilitat financera

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tjw.pdf

1.271Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)