En defensa de la Gran Conversa. Educació liberal, filosofia i moderació política en el pensament de Leo Strauss

dc.contributor
Universitat de Barcelona. Departament de Filosofia
dc.contributor.author
Feixas i Roigé, Jordi
dc.date.accessioned
2018-07-25T10:19:57Z
dc.date.available
2018-07-25T10:19:57Z
dc.date.issued
2018-07-06
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/587196
dc.description.abstract
La investigació analitza què es pot esperar de la lectura dels textos del passat i intenta respondre aquesta qüestió a través de l’estudi de l’obra de Leo Strauss (1899-1973). En el transcurs de la recerca, es defensa la filosofia straussiana com una filosofia socràtica, de la qual es deriva la necessitat d’una moderació política i d’una educació liberal capaç de formar una elit política també moderada. L’estudi sosté que la lectura dels textos del passat i la lectura de l’obra de Strauss comparteixen un mateix valor: facilitar possibilitats que es consideraven superades o que, senzillament, havien estat oblidades. La lectura dels Grans Llibres del passat constitueix, així, una activitat alliberadora que justifica la pertinència de seguir reivindicant el valor d’aprendre llegint.
en_US
dc.description.abstract
This research analyzes what can be expected from reading past texts and attempts to answer this question through the study of the work of Leo Strauss (1899-1973). In the course of the research, Straussian philosophy is considered as a Socratic philosophy, from which the need for political moderation and liberal education capable of forming a moderate political elite is derived. The study maintains that reading past texts and reading Strauss's work share the same value: to facilitate possibilities that were considered surpassed or that simply were forgotten. The reading of the Great Books of the past thus constitutes a liberating activity that justifies the relevance of continuing to claim the value of learning through reading.
en_US
dc.format.extent
394 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
en_US
dc.publisher
Universitat de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Strauss, Leo
en_US
dc.subject
Filosofia política
en_US
dc.subject
Filosofía política
en_US
dc.subject
Political philosophy
en_US
dc.subject
Història de la filosofia
en_US
dc.subject
Historia de la filosofía
en_US
dc.subject
History of philosophy
en_US
dc.subject.other
Ciències Humanes i Socials
en_US
dc.title
En defensa de la Gran Conversa. Educació liberal, filosofia i moderació política en el pensament de Leo Strauss
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
14
en_US
dc.contributor.director
Mauri, Margarita
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

JFiR_TESI.pdf

2.482Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)