On the diagonals of a Rees algebra

Author

Lavila Vidal, Olga

Director

Zarzuela, Santiago

Date of defense

1999-01-01

Legal Deposit

B. 5074-2012

Pages

234 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament d'Algebra i Geometria

Abstract

The aim of this work is to study the ring-theoretic properties of the diagonals of a Rees algebra, which from a geometric point of view are the homogenous coordinate rings of embeddings of blow-ups of projective varieties along a subvariety. First we are going to introduce the subject and the main problems. After that we shall review the known results about these problems, and finally we will give a summary of the contents and results obtained in this work.


L’objectiu d’aquesta memòria és l’estudi de les propietats aritmètiques de les diagonals d’una àlgebra de Rees o, des d’un punt de vista geomètric, dels anells de coordenades homogenis d’immersions d’explosions de varietats projectives al llarg d’una subvarietat. En primer lloc, anem a introduir el tema i els principals problemes que tractarem. A continuació, exposarem els resultats coneguts sobre aquests problemes i finalment farem un resum dels resultats obtinguts en aquesta memòria.

Keywords

Anells commutatius; Singularitats (Matemàtica); Geometria algebraica; Categories (Matemàtica); Anillos conmutativos; Commutative rings; Singularidades (Matemática); Geometría algebraica; Algebraic geometry; Categorías (Matemáticas); Categories (Mathematics)

Subjects

512 - Algebra

Knowledge Area

Ciències Experimentals i Matemàtiques

Documents

01.OLV_1de9.pdf

4.244Mb

02.OLV_2de9.pdf

2.345Mb

03.OLV_3de9.pdf

3.029Mb

04.OLV_4de9.pdf

4.520Mb

05.OLV_5de9.pdf

868.7Kb

06.OLV_6de9.pdf

1.664Mb

07.OLV_7de9.pdf

2.144Mb

08.OLV_8de9.pdf

2.413Mb

09.OLV_9de9.pdf

548.7Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)