Aspectes de l’entonació del valencià

Author

Crespo Sendra, Verònica

Director

Prieto Vives, Pilar

Date of defense

2011-10-10

ISBN

 978-84-695-0976-0

Legal Deposit

B. 40674-2011

Pages

183 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Traducció i Ciències del llenguatge

Doctorate programs

Programa de doctorat en Traducció i Ciències del Llenguatge

Abstract

El propòsit d’aquesta tesi doctoral és aprofundir en l’estudi de la fonologia entonativa dialectal del català a partir de l’anàlisi experimental de diferents tipus de modalitats oracionals. Així doncs, d’una banda, pretén descriure la fonologia entonativa del valencià a través de l'anàlisi d'una enquesta de situacions completa que cobreix tota l'àrea dialectal. D’altra banda, la tesi pretén contribuir al coneixement de la realització prosòdica i gestual de dos tipus de preguntes absolutes amb diferent significat pragmàtic, les informatives i les que denoten incredulitat. Amb aquest objectiu, pretenem determinar, mitjançant experiments de producció i de percepció, quins són els trets prosòdics que actuen com a indicis acústics i visuals responsables de diferenciar una interrogativa absoluta informativa d’una interrogativa absoluta d’incredulitat


The purpose of this dissertation is to investigate the intonation phonology of Valencian Catalan through the experimental analysis of a variety of sentence-types. The first goal of the dissertation is to describe the intonational phonology of Valencian Catalan through the analysis of a questionaire which was administered throughout the dialect area. An additional goal of the dissertation is to contribute to the knowledge of the prosodic and gestural performance of two different types of yes/no questions with different pragmatic meanings, namely information-seeking questions and incredulity questions. Through production and perception experiments, the prosodic features that act as visual and acoustic cues to identify an information-seeking question and an incredulity yes/ no question were investigated and are reported on here.

Keywords

lingüística; fonologia; entonació; dialectologia; gestos; Catalan; incredulity; questions; linguistics; intonation

Subjects

81 - Linguistics and languages

Documents

tvcs.pdf

105.4Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)