Essays on firm behavior and productivity

Author

Petrella, Andrea

Director

Carvalho, Vasco M.

Date of defense

2017-11-06

Pages

138 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This thesis investigates different aspects of firm behavior. In the first chapter I study if the quality of civil justice affects the firms’ participation to Global Value Chains. I find that firms subject to less efficient courts are less likely to supply customized intermediate inputs to foreign firms. In the second chapter I analyze the impact of credit supply shocks on aggregate productivity. I find that a credit restriction depresses firm-level productivity growth. At the same time, aggregate productivity is sustained by the reallocation of resources towards more efficient firms. In the third chapter I study the determinants of the productivity advantage of firms located in urban areas. Results show that most of the urban productivity premium is explained by the sorting of more efficient firms to cities. The rest is explained by positive agglomeration externalities specific to each city.


Aquesta tesi investiga diferents aspectes del comportament d’empresa. En el primer capítol, estudio si la qualitat de la justícia civil afecta la participació de les empreses a les cadenes de valor global. Trobo que empreses subjectes a tribunals menys eficients tenen una menor probabilitat de subministrar productes intermediaris personalitzats a empreses estrangeres. En el segon capítol analitzo l’impacte dels xocs a l’oferta de crèdit en la productivitat agregada. Trobo que una restricció creditícia redueix el creixement de la productivitat a nivell d’empresa. Al mateix temps, la productivitat agregada se sosté per la reassignació de recursos cap a empreses més eficients. En el tercer capítol em centro en els determinants de l’avantatge de la productivitat de les empreses ubicades en zones urbanes. Els resultats mostren que la major part de l’avantatge de la productivitat urbana s’explica per la localització d’empreses més eficients a les ciutats. La resta s’explica per externalitats d’aglomeració positives específiques de cada ciutat.

Keywords

Firm behavior; Productivity

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tap.pdf

8.124Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)