Essays on the internationalisation process of Spanish companies in China

Author

Niñerola Monserrat, Angels

Director

Sánchez Rebull, M. Victòria

Codirector

Hernández Lara, Ana Beatriz

Date of defense

2017-05-02

Pages

236 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Gestió d'Empreses

Abstract

L’objectiu de la present tesis es identificar les formes d’entrada de l’empresa espanyola a la Xina, les barreres que hi troben, així com els factors determinants de l’èxit de la seva inversió a l’exterior. S’utilitza una metodologia mixta d’anàlisi i mètodes de recollida de dades. Per un costat es realitzen entrevistes en profunditat amb directius d’empreses espanyoles amb inversió directa a la Xina y amb els assessors de les mateixes. I per l’altre, es du a terme un estudi quantitatiu relatiu a l’equip d’alta direcció a través de qüestionaris. Com a resultats principals trobem que a l’actualitat la filial es la principal forma d’entrada al país asiàtic és mitjançant una filial i que les barreres més importants que han d'afrontar són burocràtiques, culturals i relacionades amb els recursos humans. Quant als factors d'èxit, trobem en l'equip directiu una de les claus del procés d'internacionalització.


El objetivo de la presente tesis es identificar las formas de entrada de la empresa española en China, las barreras que encuentran, así como los factores determinantes del éxito de su inversión en el exterior. Se utiliza una metodología mixta de análisis y métodos de recogida de datos. Por un lado se realizan entrevistas en profundidad con directivos de empresas españolas con inversión directa en China y con los asesores de éstas. Y por el otro se lleva a cabo un estudio cuantitativo relativo al equipo de alta dirección a través de cuestionarios. Como principales resultados encontramos que actualmente la principal forma de entrada en el país asiático es mediante una filial y que las barreras más importantes que tienen que afrontar son burocráticas, culturales y relacionadas con los recursos humanos. En cuanto a los factores de éxito, encontramos en el equipo directivo una de las claves del proceso de internacionalización.


The aim of the present thesis was to identify the entry modes and barriers faced by Spanish companies in China, as well as their key investment success factors. To do so, data were collected by conducting interviews with the managers of Spanish companies that had direct investment in China and with their external advisors, as well as through questionnaires distributed among their top managers. This mixed methodology confirmed that a Wholly Foreign-Owned Enterprise was currently the main entry mode in China and the most important barriers faced were bureaucratic, cultural and related to human resources. When the success factors were considered, the top management team was shown to be a key element of the internationalisation process.

Keywords

internacionalització; diversitat; Xina; internacionalización; diversidad; China; internationalisation; diversity

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics; 3 - Social Sciences; 338 - Economic situation. Economic policy. Management of the economy. Economic planning. Production. Services. Prices

Knowledge Area

Ciències Socials i jurídiques

Documents

TESI.pdf

5.510Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)