Three essays on the housing market and the macroeconomy

Autor/a

Huber, Stefanie J.

Director/a

Galí i Herrera, Jordi

Fecha de defensa

2017-06-15

Páginas

198 p.



Departamento/Instituto

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Programa de doctorado

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Resumen

This thesis sheds light on certain macroeconomic aspects of the housing market. Chapter 1 explores a novel channel for house price bubble formation: the demand for housing consumption. I argue that the lower the demand for housing consumption, the larger the maximum bubble size, and the larger economies' vulnerability to house price bubbles. In terms of policy implications, I show that a help-to-buy scheme makes the economy more bubble-prone, while rental subsidies are an effective tool to reduce the prevalence of house price bubbles. Using a laboratory experiment, Chapter 2 supports the theoretical and empirical findings of Chapter 1. Chapter 3 investigates whether the persistent cross-country differences in homeownership rates are driven by cultural tastes. Analyzing the homeownership attitudes of second-generation immigrants in the United States leads to robust evidence for this hypothesis.


Aquesta tesi analitza diferents aspectes macroeconòmics del mercat de l'habitatge. El capítol 1 explora un nou canal per a la formació de bombolles en el preu de l'habitatge: la demanda de consum d'habitatge. Argumento que com més baixa és la demanda de consum d'habitatge, més gran és la mida màxima de la bombolla, i més gran és la vulnerabilitat de l'economia a les bombolles immobiliàries. En termes d'implicacions polítiques, mostro que un programa d'ajuda a la compra d'habitatge fa que l'economia sigui més propensa a generar bombolles, mentre que els subsidis de lloguer són una eina eficaç per reduir la prevalença d'aquestes bombolles immobiliàries. El Capítol 2 presenta un experiment de laboratori que dóna suport als resultats teòrics i empírics del Capítol 1. El Capítol 3 investiga si les diferències persistents entre països en els impostos sobre la propietat d'habitatge estan associades a diferències "culturals". Analitzant les actituds sobre la propietat d'habitatge dels immigrants de segona generació en els Estats Units, presento evidència que recolza aquesta hipòtesi.

Palabras clave

OLG models; Housing markets; Housing bubbles; Housing booms and busts; Preference for housing services; Expenditure shares for housing services; Rental and real estate purchase subsidies; Experimental asset markets; Homeownership rates; Country heterogeneity; Cultural transmission of preferences; Migration; Models OLG; Mercats d'habitatge; Bombolles immobiliàries; Preferència pels serveis d'habitatge; Proporcions de despesa per als serveis d'habitatge; Lloguer i subsidis de compra d'habitatge; Mercats d'actius experimentals; Taxes de propietat d'habitatge; Heterogeneïtat dels països; Transmissió cultural de les preferències; Migració

Materias

33 - Economía

Documentos

tsjh.pdf

3.560Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)