Adapting the Decision Support System CPOWeeds to optimize weed control in northern Spanish conditions

Autor/a

Montull Daniel, José María

Director/a

Taberner Palou, Andreu

Fecha de defensa

2016-09-23

Páginas

136 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Lleida. Departament de Hortofructicultura, Botànica i Jardineria

Resumen

En aquest treball, es posa a punt un Sistema d'Ajuda a la Decisió (SAD) i es planteja un maneig específic per a cada parcel•la. Els avantatges de l’ús del SAD son econòmiques i mediambientals perquè optimitzant l’ús d’herbicides, en algun cas, és possible reduir les dosis aplicades. El Crop Protection Online (CPO) és un SAD danès que optimitza el control de males herbes recomanant solucions específiques concretes per a cada situació, ha estat desenvolupat des de mitjans de la dècada de 1980. CPOWeeds és una versió del CPO ajustada per les condicions del Nord-est d'Espanya. Tots els tractaments del CPOWeeds es van comparar amb tractaments Estàndard recomanats per tècnics de cada zona. Es van comparar les prediccions del CPOWeeds amb les obtingudes en camp per a les 9 principals espècies en diferents estats fenològics i, en el 84,2% dels casos, les eficàcies van ser iguals o més grans que les predites i es va aconseguir sempre un nivell de control satisfactori . Als cinc assajos en camps de blat i ordi, els rendiments van tendir a ser superiors utilitzant el CPOWeeds. Es conclou que el CPOWeeds permet optimitzar l'aplicació d'herbicides amb una gran robustesa. Les recomanacions han estat satisfactòries per a les condicions agroclimàtiques del Nord-est d'Espanya, amb un potencial de reducció d'ús d'herbicides d’ almenys un 30%. Per tant, aquest SAD pot ser una eina molt important dins el Control Integrat de Males herbes.


En este trabajo, se pone a punto un Sistema de Ayuda a la Decisión (SAD) y se plantea un manejo campo a campo. Las ventajas del uso de los SAD son económicas y medioambientales porque optimizando el uso de herbicidas es posible, en algún caso, disminuir las dosis aplicadas. El Crop Protection Online (CPO) es un SAD danés que optimiza el control de malas hierbas recomendando soluciones específicas concretas para cada situación que se viene desarrollando desde la década de 1980. CPOWeeds es una versión del CPO ajustada para las condiciones del Nordeste de España. Todos los tratamientos del CPOWeeds se compararon con tratamientos Estándar, recomendados por técnicos de cada zona. En el 84,2% de los casos, las eficacias obtenidas fueron iguales o mayores que las predichas y se alcanzó siempre un nivel de control satisfactorio. En los cinco ensayos en campo, los rendimientos tendieron a ser superiores utilizando el CPOWeeds. Por tanto, se concluye que el CPOWeeds permite optimizar la aplicación de herbicidas con una gran robustez para las condiciones agroclimáticas del noreste de España, con un potencial de reducción de uso de herbicidas de al menos un 30%. Por tanto, este SAD puede ser una herramienta muy importante dentro del Control Integrado de Malas hierbas.


In this work, a Decision Support System (DSS) is developed to make a Site-Specific Crop Management (SSCM). The advantages of the use of DSS are both economical and environmental because, by optimising plant protection products, it is in some cases possible to reduce the applied doses. The Danish decision support system Crop Protection Online (CPO) optimizes herbicide weed control because it recommends specific herbicide solutions to achieve a required level of control. It has been developed since 1980's. CPOWeeds is a version of CPO adjusted to the conditions in Spain. All CPOWeeds treatments were compared to the efficacies obtained with standard herbicide treatments decided by local advisors. The predictions from CPOWeeds were compared to the achieved efficacies in the field trials for nine weed species at different developmental stages. In 84.2% of the comparisons the obtained efficacies were equal to or higher than the predicted ones Moreover, CPOWeeds achieved a satisfactory control level. In all five tests carried out in commercial wheat and barley fields, yield tended to be higher using the CPOWeeds. It was concluded that the use of CPOWeeds allowed the optimisation of the herbicide application with a very high robustness. The recommendations were satisfactorily for the conditions of Spain and have the potential to decrease the amount of applied herbicides by at least 30%. Therefore, CPOWeeds can be an important tool in Integrated Weed Management.

Palabras clave

Control de males herbes; Eines suport decisió; Control de malas hierbas; Sistemas ayuda decision; Weed control; Decision support systems

Materias

632 - Enfermedades y protección de las plantas

Área de conocimiento

Enginyeria Agroforestal

Documentos

Tjmmd1de1.pdf

1.086Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)