Notch ligands orchestrate the endothelial to hematopoietic transition during embryonic development in the mouse

Author

Ferrando Martorell, Eva

Director

Bigas Salvans, Anna

Gama-Norton, Leonor

Date of defense

2015-11-10

Pages

248 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

The activation of Notch1 receptor triggers differential outcomes depending on the upstream activating ligand. This way, Jag1-Notch1 activation promotes endothelial to hematopoietic transition process for the generation of hematopoietic stem cells, whereas Dll4-Notch1 activation promotes vasculo-arterial specification. Nevertheless, the mechanistics that selectively induce one fate or the other have not been characterized so far. Therefore, this thesis work aimed to uncover the particulars of how Notch pathway orchestrates HSC specification in the aorta-gonad-mesonephros region. We have shed light on the particular effects triggered by Jag1 and Dll4 ligands and we propose a cross-talk regulation between the two ligands as the mechanism by which Notch acquires the right signal strength and exerts the decision between arterio-endothelial and hematopoietic fate specification.


L’activació del receptor Notch1 comporta resultats diferencials que depenen del lligand que l’activi a un nivell superior de la via. D’aquesta manera, l’activació Jag1-Notch1 promou el procés de transició endoteli-hematopoètica per la generació de cèl•lules mare hematopoètiques, mentre que l’activació Dll4-Notch1 promou l’especificació vasculo-arterial. No obstant això, els mecanismes que indueixen selectivament un destí o altre no han estat caracteritzats. Per aquest motiu, aquesta tesi té per objectiu caracteritzar com la via de Notch dirigeix l’especificació de cèl•lules mare en la regió de l’aorta-gonada-mesonefros. En aquest treball hem caracteritzat els efectes específics activats pels lligands Jag1 i Dll4 i proposem una regulació creuada entre aquest dos lligands com a mecanisme per mitjà del qual Notch assoleix el nivell d’activació requerit per decidir entre especificació arterio-endotelial i destí hematopoètic.

Keywords

Endothelial to hematopoietic transition; Sten cells; Hematopoiesis; Notch; Transició endoteli-hematopoiètica; Cèl·lules mare

Subjects

576 - Cellular and subcellular biology. Cytology

Documents

tefm.pdf

87.12Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)