Food tourism in rural areas: the case of cheese in Vall de Boí, a World Heritage Site

dc.contributor
Universitat de Girona. Departament de Geografia
dc.contributor
Universitat de Girona. Institut Superior d'Estudis Turístics
dc.contributor.author
Fusté Forné, Francesc
dc.date.accessioned
2016-11-24T16:23:56Z
dc.date.available
2016-11-24T16:23:56Z
dc.date.issued
2016-06-03
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/398019
dc.description.abstract
Food tourism is a type of tourism that over recent years has been achieving a greater interest by academics and tourism professionals, and evidently also as a tourist motivation. The framework of the thesis is based on rural and mountain areas, where food plays an essential role as an identity factor of a society, and a unique landscape that does not happen in the same way anywhere else. Research analyses the integrative linkages between rural activities, local produce, the heritage of a particular place, its landscape, and tourism; also, the role of gastronomy regarding the regional development and the internationalization processes of destinations. Particularly focused on Vall de Boí, a World Heritage Site in the Catalan Pyrenees, the thesis also delineates examples from the region of Canterbury (New Zealand) to draw conclusive results
dc.description.abstract
El turisme gastronòmic és una tipologia turística que al llarg dels últims anys està tenint un interès creixent tant per part dels acadèmics com per part dels professionals del turisme, i evidentment també com una motivació turística de primer ordre. El marc de la tesi el formen els espais rurals i zones de muntanya, on la gastronomia hi juga un paper essencial com a factor d’identitat de la societat i en un entorn paisatgístic que no es dóna en cap altre lloc. La tesi analitza les sinergies que es creen entre les activitats rurals, els productes locals, el patrimoni d’una destinació, el seu paisatge, i l’activitat turística; a la vegada, s’estudia també el rol de la gastronomia en el desenvolupament regional i el procés d’internacionalització d’una destinació turística. El cas estudiat és la Vall de Boí, Patrimoni de la Humanitat als Pirineus de Catalunya, però també s’utilitzen exemples de la regió de Canterbury (Nova Zelanda) per donar resposta als diferents objectius plantejats
dc.format.extent
127 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Rural development
dc.subject
Desenvolupament rural
dc.subject
Desarrollo rural
dc.subject
Local foods
dc.subject
Aliments locals
dc.subject
Alimentos locales
dc.subject
Rural tourism
dc.subject
Turisme rural
dc.subject
Turismo rural
dc.subject
Food tourism
dc.subject
Turisme gastronòmic
dc.subject
Turismo gastronómico
dc.title
Food tourism in rural areas: the case of cheese in Vall de Boí, a World Heritage Site
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
338
dc.subject.udc
637
dc.contributor.director
Mundet i Cerdan, Lluís
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

tfff.pdf

1.331Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)