La economía en el mundo romano: el contexto económico de la Roma antigua como laboratorio conceptual

Author

Barceló Batiste, Phillip

Director

Ferrer Maestro, Juan José

Date of defense

2016-10-21

Pages

300 p.



Department/Institute

Universitat Jaume I. Departament d'Història, Geografia i Art

Abstract

La tesis trata de uno de los temas más debatidos en la historia antigua: la economía romana y sLi evoluc¡ón en el tiempo. Las macro-estructuras económicas del imperio son su pr¡nc¡pal preocupación. Sin embargo, se discuten el cambio y la variación en el nivel micro con el fin de resaltar las similitudes, las analogías y diferencias entre el sistema de macro-económico del lmperio de Roma y el s¡stema económico global de nuestro tiempo.


The dissertation deals with one of the most hotly debated issues in Ancient History: the Roman Economy and ¡ts development over time. Econom¡c macrostructures of the emp¡re are ¡ts central concern. However, change and var¡at¡on at the micro-level are discussed in order to emphas¡ze similarities, analogies and differences between the macro-econom¡c system of the Roma Empire and the Global econom¡c system of our time.

Keywords

economía de la Antigua Roma; Historia Antigua

Subjects

94 - General history

Knowledge Area

Artes, humanidades y lenguas

Documents

TD_2016_Barcelo.pdf

1.215Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)