Avaluació d’un programa d’educació psicofísica per a flautistes

dc.contributor
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal
dc.contributor.author
Borràs Julibert, Fedra
dc.date.accessioned
2016-09-16T07:51:40Z
dc.date.available
2016-09-16T07:51:40Z
dc.date.issued
2016-07-13
dc.identifier.isbn
9788449065569
en_US
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/393873
dc.description.abstract
El desenvolupament de la consciència corporal en la pràctica d’un instrument musical ha esdevingut objecte d’interès emergent en l’àmbit de la investigació acadèmica. Cada dia hi ha més músics instrumentistes que practiquen i es formen en els anomenats mètodes de consciència corporal, i investiguen els aspectes beneficiosos que aquests mètodes poden aportar a la seva pràctica instrumental. Aquesta tesi s’emmarca en aquest context i avalua un Programa d’Educació Psicofísica per a Flautistes basat en el mètode Cos-Art i en els requeriments corporals en la pràctica de la flauta travessera. Els resultats obtinguts assenyalen que aquest programa afavoreix la presa de consciència d’un millor ús corporal, incideix en l’adquisició d’hàbits saludables, proporciona millores tècnicomusicals i aporta una ampliació de recursos de cara a la pràctica docent.
en_US
dc.description.abstract
El desarrollo de la conciencia corporal en la práctica de un instrumento musical se ha convertido en objeto de interés emergente en el ámbito de la investigación académica. Cada día hay más músicos instrumentistas que practican y se forman en los llamados métodos de conciencia corporal, e investigan los aspectos beneficiosos que estos métodos pueden aportar a su práctica instrumental. La presente tesis se enmarca en este contexto y evalúa un Programa de Educación Psicofísica para Flautistas basado en el método Cos-Art y en las demandas corporales en la práctica de la flauta travesera. Los resultados obtenidos indican que este programa favorece la toma de conciencia de un mejor uso corporal, incide en la adquisición de hábitos saludables, proporciona mejoras técnico-musicales y aporta una ampliación de recursos para la práctica docente.
en_US
dc.description.abstract
The development of body awareness in the practice of a musical instrument has become an emerging interest in the field of academic research. Every time there are more and more instrumentalist musicians who rehearse and are being formed in the so-called methods of body awareness and they are doing research on the beneficial aspects that these methods can bring to the practice of their instruments. This thesis is framed in this context and it evaluates a Psychophysical Education Program for Flute Players based on the Cos-Art method and on the corporal requirements in flute practice. The results indicate that this program promotes a better awareness of the use of the body, it enhances the acquisition of healthy habits, it provides technical musical improvement and it gives a wide range of teaching resources.
en_US
dc.format.extent
300 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
en_US
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Consciència corporal
en_US
dc.subject
Conciencia corporal
en_US
dc.subject
Body awareness
en_US
dc.subject
Flauta travessera
en_US
dc.subject
Flauta travesera
en_US
dc.subject
Flute
en_US
dc.subject
Mètode cos-art
en_US
dc.subject
Método cos-art
en_US
dc.subject
Cos-art method
en_US
dc.subject.other
Ciències Socials
en_US
dc.title
Avaluació d’un programa d’educació psicofísica per a flautistes
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
78
en_US
dc.contributor.authoremail
fedrabj@yahoo.es
en_US
dc.contributor.director
Gassull Bustamante, Cecília
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

fbj1de1.pdf

6.450Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)