Essays in applied economics

Author

Anguera Torrell, Oriol

Director

Ponzetto, Giacomo A. M.,

Gennaioli, Nicola

Date of defense

2016-06-23

Pages

144 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This thesis is composed of three self-contained chapters. In the first chapter, I propose a theoretical model that shows that trusting strangers is one of the channels through which institutions determine positive economic outcomes, such as entrepreneurship, but also negative ones, like corruption. The model predicts that the individual-level relationship between honesty and trust changes depending on institutional quality. I present empirical evidence in support of this prediction. In the second chapter, I study which share of ethnic enclaves in the U.S. can be attributed to spillover forces operating at the industry-location level among compatriots. I propose a micro-founded index that allows the estimation of the strength of such spillovers. I bring this index to the data and I find that immigrants who might have more difficulties in interacting with non-compatriots benefit more from this type of spillovers. In the third chapter, I empirically document that the main patterns on firms' globalization decisions found in the international trade literature on multinational firms extend to the Spanish hotel industry.


Aquesta tesi està formada per tres capítols independents. En el primer, proposo un model teòric que mostra que la confiança en desconeguts és un dels canals a través dels quals les institucions determinen resultats econòmics positius com l'emprenedoria, però també d'altres negatius com la corrupció. El model prediu que la relació a nivell individual entre honestedat i confiança varia en funció de la qualitat institucional. Presento evidència empírica que dóna suport a aquesta predicció. En el segon capítol, estudio fins a quin punt l'existència d'spillovers que operen a nivell d'indústria-localització entre compatriotes determina els enclavaments ètnics als EUA. Amb aquest objectiu, proposo un model que permet estimar la intensitat d'aquests spillovers. Estimo aquest índex utilitzant dades del cens del EUA i concloc que els immigrants que poden tenir més dificultats en interaccionar amb no-compatriotes es beneficien més d'aquest tipus d'spillovers. En el tercer capítol, documento empíricament que les principals relacions sobre les decisions d'internacionalització que s'han trobat a la literatura de comerç internacional de les empreses multinacionals també s'estenen a la indústria hotelera espanyola.

Keywords

Trust; Institutions; Corruption; Entrepreneurs; Spillovers; Ethnic enclaves; Agglomeration forces; Firm-level productivity; Globalization; Foreign direct investment; Outsourcing; Hotel industry; Confiança; Institucions; Corrupció; Emprenedoria; Spillovers; Enclavaments ètnics; Forces d’aglomeració; Productivitat a nivell d'empresa; Globalització; Inversió directa estrangera; Subcontractació; Indústria hotelera

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

toat.pdf

3.752Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)