Mesures de seguretat en els pacients amb traumatismes cranials lleus assistits en el mitjà extrahospitalari

dc.contributor
Universitat de Girona. Departament d'Infermeria
dc.contributor.author
Soler Sellarès, Montserrat
dc.date.accessioned
2016-07-26T11:47:53Z
dc.date.available
2016-07-26T11:47:53Z
dc.date.issued
2016-02-25
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/390959
dc.description.abstract
The Traumatic brain injury is classified into mild, moderate and severe depending on the initial severity. With mild TBI, the patients may remain conscious or may lose consciousness, but usually these patients have a satisfactory evolution, even though a small number many present intracranial subsidiary lesions that might need Neurosurgical treatment. Security is defined as the absence, or reduction to a minimum acceptable level, of the risk of suffering any unnecessary damage in the course of the health care. These errors can be prevented with appropriate material, reviewed and completed altogether with many defined human factors such as leadership, communication, team organization, coordination and loyalty to the protocols. The stated objective is to develop a predictive model of intracranial lesions in the outpatient environment, which allows the identification of patients with high probability of intracranial injury.
en_US
dc.description.abstract
El traumatisme cranial encefàlic (TCE) es classifica en lleu, moderat i greu segons la gravetat inicial. El TCE lleu és aquell traumatisme en el cap, acompanyat o no de pèrdua de coneixement. Normalment l’evolució d’aquests pacients és satisfactòria, però un petit nombre presenten lesions intracranials subsidiàries de tractament neuroquirúrgic. La seguretat es defineix com l’absència o reducció, a un nivell mínim acceptable, del risc de patir un dany innecessari en el curs de l’atenció sanitària. Aquests errors es poden prevenir amb un material apropiat, revisat i complert, amb uns factors humans molt definits com el lideratge, la comunicació, l’organització de l’equip, la coordinació i la fidelitat als protocols. L’objectiu plantejat és elaborar un model predictiu de lesions intracranials que permeti identificar aquells pacients amb una alta probabilitat de presentar una lesió intracranial en el medi extrahospitalari.
en_US
dc.description.abstract
Los traumatismos craneales encefálicos (TCE) se clasifican, según la gravedad inicial, en: leves, moderados y graves. El TCE leve es aquel traumatismo localizado en la cabeza y que puede ir acompañado o no de pérdida de conocimiento. Normalmente la evolución de estos pacientes es satisfactoria, pero un pequeño número presenten lesiones intracraneales subsidiarias de tratamiento neuroquirúrgico. La seguridad se define como la ausencia o reducción, a un nivel mínimo aceptable, del riesgo a tener un daño innecesario en el curso de la atención sanitaria. Los posibles errores se pueden prevenir considerando dos factores: un material apropiado (revisado y completo), unos factores humanos muy definidos como el liderazgo, la comunicación, la organización del equipo, la coordinación y la fidelidad de los protocolos. El objetivo planteado fue elaborar un modelo predictivo de lesiones intracraneales que permita identificar aquellos pacientes con una alta probabilidad de presentar una lesión intracraneal en el medio extrahospitalario.
en_US
dc.format.extent
137 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
en_US
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Traumatisme cranioencefàlic lleu
en_US
dc.subject
Traumatismo craneoencefálico leve
en_US
dc.subject
Mild traumatic brain injury
en_US
dc.subject
Clínica neurològica
en_US
dc.subject
Clinic neurologic
en_US
dc.subject
Atenció prehospitalària
en_US
dc.subject
Atención prehospitalaria
en_US
dc.subject
Pre-hospital care
en_US
dc.subject
Infermeria d'urgència
en_US
dc.subject
Enfermería de emergencia
en_US
dc.subject
Emergency nursing
en_US
dc.subject
Lesions intracraneals
en_US
dc.subject
Lesiones intracraneales
en_US
dc.subject
Intracraneal lesions
en_US
dc.title
Mesures de seguretat en els pacients amb traumatismes cranials lleus assistits en el mitjà extrahospitalari
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
614
en_US
dc.subject.udc
616.8
en_US
dc.contributor.director
Juvinyà Canal, Dolors
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

tmss1de1.pdf

2.074Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)