Organic contaminants in environmental atmospheres and waters

Author

Ramírez González, Noelia

Director

Borrull i Ballarin, Francesc

Codirector

Marcé i Recasens, Rosa Maria

Date of defense

2011-09-09

Legal Deposit

T. 1454-2011

Pages

399 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Analítica i Química Orgànica

Abstract

Aquesta tesi doctoral es centra en el desenvolupament de mètodes analítics altament eficients i sensibles per a la determinació de contaminants orgànics en l’atmosfera, en pols domèstica i en aigües. Els mètodes analítics proposats es basen en la utilització de cromatografia de gasos amb diferent detectors (incloent espectrometria de masses i detecció de nitrogen amb chemiluminiscència) i diferent tractaments de mostra que minimitzen el consum de dissolvents orgànics en tot el procés analític. Els contaminants objecte de la recerca són: compostos orgànics volàtils, hidrocarburs aromàtics policíclics, ingredients presents en productes d’higiene personal, nicotina i nitrosamines. En aquesta tesi es caracteriza també la qualitat de l’aire i de l’aigua de la regió de Tarragona mitjançant l’anàlisi de diferents mostres ambientals i es realitza una estimació del risc per inhalació de determinats contaminants en la població al voltant del complex químic més important de la zona del Mediterrani.


This Doctoral Thesis focuses on the development of efficient and highly sensitive analytical methods for determining organic contaminants in atmospheric, aquatic and house dust samples. The proposed analytical methods are based on single and comprehensive gas chromatography followed by different detectors (including mass spectrometry and nitrogen chemiluminiscence detection) and different sample preparation methods that have the aim of minimising the consumption of organic solvents in the whole analytical process. The organic contaminants selected in this Thesis include several families of volatile organic compounds, polycyclic aromatic hydrocarbons and some emerging contaminants, such as personal care products, nicotine and N-nitrosamines. This Thesis also characterises the air and water quality of the Tarragona area through the analysis of several environmental samples and estimates the risk by inhalation of organic contaminants in people living around the largest chemical site of the Mediterranean.

Keywords

Gas Chromatography; Mass spectrometry; Organic contaminants

Subjects

543 - Analytical chemistry

Documents

Tesi Noelia Ramírez.pdf

6.551Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)