Exploring the role of genetics and environment on the neural substrates of word and rule learning

Author

Basora Marimon, Anna

Director

Sebastián Gallés, Núria

Burgaleta Díaz, Miguel

Date of defense

2015-03-17

Pages

164 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

L’origen ambiental i genètic de les diferències individuals en l’aprenentatge de paraules i regles gramaticals és desconegut. Per aquest motiu es van realitzar dos estudis. En el primer, dos grups de bessons, monozigòtics i dizigòtics, varen desenvolupar una tasca d’aprenentatge de paraules i regles. Es va mesurar la similitud entre bessons en l’activitat cerebral i els resultats indicaren que els factors genètics eren poc rellevants. En el segon estudi es va mesurar la diferència entre bessons monozigòtics en la integritat de la matèria blanca i en el nivell d’aprenentatge de paraules i es van correlacionar ambdues mesures. Els resultats mostraren que els factors ambientals que afecten als fascicles arcuat i front-occipital esquerres explicarien, en part, les diferències individuals en l’aprenentatge de paraules. Ambdós estudis suggereixen que les experiències juguen un paper central en el modelatge dels substrats neuronals associats a l’aprenentatge de paraules i regles.


The genetic and environmental origin of individual differences in word and grammar learning is unknown. Two separate studies addressed this issue. In the first study, monozygotic and dizygotic twins were exposed to a word and rule learning task while event-related potentials were recorded. Brain signal similarity between twins was measured, and indicated a weak influence of genetics in both processes. In the second study, white matter integrity estimates were obtained for language-relevant connections in a sample of monozygotic twins that also underwent a statistical word learning task. Twin differences in both white matter integrity and word learning performance were computed and correlated. Significant results in the left arcuate and inferior fronto-occipital fasciculus revealed that the environmental pressures affecting the integrity of these two structures partially explain individual differences in word learning. Taken together, both studies suggest that life experiences play a pivotal role in shaping the neural substrates of word and rule learning.

Keywords

Word learning; Rule learning; Twins; Heritability; Neural substrates; Aprenentatge de paraules; Aprenentatge de regles; Bessons; Heretabilitat; Substrats neuronals

Subjects

616.8 - Neurology. Neuropathology. Nervous system

Documents

tabm.pdf

12.34Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)