Bioarqueología de la necrópolis fenicia de Tiro al-Bass (S. IX-VI a.C.), Líbano

Author

Trelliso Carreño, Laura

Director

Aubet, M. Eugènia

Date of defense

2016-02-03

Pages

329 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Institut Universitari d'Història Jaume Vicens i Vives

Doctorate programs

Programa de doctorat en Història

Abstract

El proyecto de investigación tiene como objetivo principal la reconstrucción de los parámetros bioarqueológicos de la sociedad fenicia de Tiro (Líbano) a partir del análisis osteoarqueológico de los restos humanos incinerados de la necrópolis de Al-Bass (siglos IX-VI a. C.). El estudio se centra en tres ejes. Por una parte, la reconstrucción de una parte del complejo ritual funerario en Al-Bass. En segundo lugar, el análisis de la estructura demográfica y social de esta comunidad. Por último, el examen de las condiciones de vida, salud y morbilidad de los hombre y mujeres incinerados y enterrados en esta necrópolis. El material objeto de este estudio está formado por un conjunto de cremaciones de época fenicia procedente de las excavaciones realizadas en Tiro al-Bass entre 1997 y 2009.


Le projet de recherche a comme objectif principal la reconstruction des paramètres bioarchéologiques de la société phénicienne de Tyr al-Bass (Liban) à partir des analyses ostéo-archéologiques des restes humains de la nécropole d’Al-Bass (siècles IX-VI a. J-C.). L' étude s’articule sur trois axes. D'une part, la reconstruction des gestes funéraires à Al-Bass. Deuxièmement, l'analyse de la structure démographique et sociale. Troisièmement, l’examen des conditions de vie, santé et morbidité des hommes et des femmes incinérés et enterrés dans cette nécropole. Le matériel d'étude est formé par un ensemble de crémations d'époque phénicienne provenant des fouilles réalisées à Tyr al-Bass entre 1997 et 2009.

Keywords

Bioarqueología; Tiro, Líbano; Fenicia; Necrópolis de Al-Bass; Archéologie environnementale; Tyr, Liban; Phénicie; Nécropole d'Al-Bass

Subjects

90 - Archaeology. Prehistory

Documents

This document contains embargoed files until 2025-02-03

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)