Estudi de l'efecte de l'administració de tilosina i doxicilina en els principals paràmetres nutricionals i de composició de l'ou de gallina

dc.contributor
Universitat de Girona. Departament d'Enginyeria Química, Agrària i Tecnologia Agroalimentària
dc.contributor.author
Roldós Noguer, Eva
dc.date.accessioned
2016-03-07T15:28:04Z
dc.date.available
2016-03-07T15:28:04Z
dc.date.issued
2015-12-16
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/362101
dc.description.abstract
The aim of the present work was to study the effects of tylosin A and doxycycline administration to laying hens on egg nutritional and compositional parameters during antibiotic treatment and after a withdrawal period. Doxycycline treatment in contrast to tylosin A treatment caused more significant changes in the studied compounds, especially in yolks collected after the withdrawal period and egg yolk components related to the lipid fraction. Most of these changes appeared as an increase of the levels of the studied compounds, if compared to the control samples. It should be pointed out that the egg yolks from laying hens treated with these antibiotics suffered an increase of the sensitivity of lipid oxidation (α-tocopherol content decreased and TBARS values increased). As a consequence of this rise, negative effects on organoleptic qualities and on nutritional properties of laying eggs and its derivatives can appear.
eng
dc.description.abstract
Els objectius principals d’aquest treball van ser estudiar l’efecte de l’administració de tilosina A i de doxiciclina en gallines ponedores sobre paràmetres nutricionals i de composició de l’ou durant el tractament antibiòtic i després d’un temps de retirada. El tractament amb doxiciclina és el que va produir més canvis significatius en els compostos estudiats, sobretot en els ous recollits en el mostreig posterior al període de retirada i en els components procedents de la fracció lipídica. La majoria d’aquests canvis es van manifestar amb un increment de la concentració d’aquests compostos respecte la del grup control. Cal destacar que els rovells dels ous procedents de les gallines tractades amb els dos antibiòtics van presentar una major sensibilitat davant de l’oxidació lipídica (disminució de la concentració de l’α-tocoferol i augment en el valor de TBARS), fet que pot produir efectes negatius en les qualitats organolèptiques i en les propietats nutricionals de l’ou de gallina o dels seus derivats.
cat
dc.format.extent
191 p.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
cat
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Tilosina
cat
dc.subject
Tylosin A
cat
dc.subject
Doxiciclina
cat
dc.subject
Doxycycline
cat
dc.subject
Antibiotics
cat
dc.subject
Antibióticos
cat
dc.subject
Eggs
cat
dc.subject
Ous de gallina
cat
dc.subject
Huevos de gallina
cat
dc.subject
Paràmetres nutricionals
cat
dc.subject
Parámetros nutricionales
cat
dc.subject
Nutritional parameters
cat
dc.title
Estudi de l'efecte de l'administració de tilosina i doxicilina en els principals paràmetres nutricionals i de composició de l'ou de gallina
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
663/664
cat
dc.contributor.director
García Regueiro, José Antonio
dc.contributor.codirector
Castellari, Massimo
dc.contributor.tutor
Carretero Romay, Carmen
dc.embargo.terms
cap
cat
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

tern1de1.pdf

3.279Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)