Departament de Bioquímica i Biotecnologia: Recent submissions
Now showing items 41-60 of 189
Microbiological non-GMO approaches for the reduction of ethanol in wines
Zhu, Xiaolin (Date of defense: 2021-11-03)
Com que l’augment del contingut d’etanol en el vi ha cridat molt l’atenció, la recerca de vi saludable i baix en alcohol ha instat els investigadors a trobar maneres de reduir el contingut d’etanol en el vi. L’objectiu ...
Protective effects of bioactive compounds against fermentation-associated stresses in Saccharomyces cerevisiae
Sunyer Figueres, Mercè (Date of defense: 2021-11-19)
La melatonina i l’hidroxitirosol són molècules bioactives importants en diversos processos biològics en mamífers, principalment pel seu rol antioxidant. Són sintetitzades pels llevats durant la fermentació alcohòlica i ...
Regulation of enteroendocrine function by bioactive components through their interaction with bitter taste receptors
Grau Bové, Maria Carme (Date of defense: 2021-10-22)
El sistema enteroendocrí es troba al tracte gastrointestinal i controla la gana i l’activitat pancreàtica endocrina, entre altres funcions. Els compostos bioactius que estimulen aquest sistema són candidats terapèutics ...
Efectos de la pérdida de peso preoperatoria mediante una dieta muy baja en calorías versus una dieta mixta, en pacientes obesos mórbidos candidatos a cirugía bariátrica laparoscópica
Gils Contreras, Anna (Date of defense: 2020-10-02)
L'obesitat ha anat en augment en les últimes dècades, especialment en les seves formes més extremes. Aquesta patologia s'associa amb algunes comorbiditats i se sap que el mètode més efectiu en la seva millora o resolució ...
Effects of Torulaspora delbrueckii and Metschnikowia pulcherrima on Oenococcus oeni and malolactic fermentation
Balmaseda Rubina, Aitor (Date of defense: 2021-07-16)
Oenococcus oeni és el principal microorganisme responsable de la fermentació malolàctica (FML) del vi. Aquest bacteri làctic s'imposa a les difícils condicions enològiques per acabar la FML, que normalment succeeix després ...
Yeasts autolysis on the manufacture of sparkling wines; Influence of aging time on the release of polysaccharides and proteins and the consumption of oxygen by the lees.
Pons Mercadé, Pere (Date of defense: 2021-07-14)
El cava és un vi escumós produït seguint mètode tradicional que consisteix en dues fermentacions. En la primera, el suc de raïm es transforma en un vi base segons un procés de vinificació estàndard. Quan s’acaba la segona ...
Gut microbiota: a link between diet and cardiometabolic health
Galiè, Serena (Date of defense: 2021-07-01)
El paper de determinats aliments o components de la dieta en la composició de la microbiota intestinal i el seu impacte en la salut humana representen una àrea d'interès creixent dins el marc de la nutrició de precisió. ...
Mediterranean lifestyle, gut microbiota, and cardiovascular risk: Match made in heaven
Muralidharan, Jananee (Date of defense: 2021-06-10)
L'obesitat i la síndrome metabòlica són problemes importants de salut pública que estan en augment a tot el món. S'ha establert que la microbiota intestinal juga un paper important en l'obesitat, el metabolisme energètic ...
Health effects of seasonal consumption of local phenolic-rich fruits
Cruz Carrión, Álvaro Javier (Date of defense: 2021-06-18)
Els factors relacionats amb la nutrició són els principals factors determinants de les malalties no transmissibles, que actualment són la principal causa de mortalitat i morbiditat en el món. Com a part d'un patró dietètic, ...
Calidad de la alimentación y salud ósea
García Gavilán, Jesús Francisco (Date of defense: 2021-06-01)
L’osteoporosi és una malaltia òssia associada a l’edat en la que es produeixen desequilibris en el recanvi cel·lular ossi, debilitant la seva estructura i resistència, augmentant d’aquesta manera el risc de fractura per ...
Wine lees and their derived products to manage hypertension. Identification of their bioactive compounds and underlying mechanisms
López Fernández, Raúl (Date of defense: 2021-04-22)
Actualment la hipertensió (HTN) és un dels principals factors de risc de malaltia cardiovascular. L'ús de compostos antihipertensius naturals es consideren una bona estratègia per a la reducció de la pressió arterial (PA). ...
Influencia de las semillas de la uva y de la suplementación con taninos enológicos comerciales sobre el color y la astringencia del vino tinto; aplicación de la resonancia de plasmones superficiales al estudio de las interacciones tanino-mucina
Gombau Roigé, Jordi (Date of defense: 2020-07-16)
Els tanins del vi negre són determinants de la seva qualitat ja que exerceixen una gran influència sobre el color, l'astringència, el cos, la seva capacitat per a l'envelliment i en general la textura del vi. De forma ...
Vitamin K & healthy ageing
Camacho Barcia, María Lucía (Date of defense: 2020-06-26)
La transició demogràfica cap a una societat més envellida ha esdevingut un desafiament per l’economia social global, especialment pels sistemes de salut públics. Per tal de millorar la qualitat de vida fins un procés ...
Dietary and lifestyle determinants associated with the risk of colorectal cancer
Barrubés Piñol, Laura (Date of defense: 2020-10-13)
Mundialment, el càncer colorectal (CCR) és el tercer càncer més incident i el segon en termes de mortalitat en ambdós sexes combinats. A més d'un envelliment de la població i de l’adquisició d’hàbits dietètics occidentalitzats ...
From spectrometric data to metabolic networks: an integrated view of cell metabolism
Capellades Tomàs, Jordi (Date of defense: 2020-01-17)
La biologia molecular ha avançat considerablement gràcies a importants progressos com la seqüenciació del ADN o la seva modificació per CRISPR. Tot i això, per entendre el metabolisme requerim estudiar els perfils metabòlics ...
Analysis of microbial populations in wines through NGS methodologies.
Kioroglou, Dimitrios (Date of defense: 2020-12-01)
La vinificación es un proceso complejo que involucra varias etapas hasta el embotellado y comercialización del vino. Durante este proceso, la cantidad limitada de nutrientes provoca la competencia microbiana, que resulta ...
Impact of Proanthocyanidins on Intestinal Dysfunction Induced by Nutritional or Chemical Agents
González Quilen, Carlos Alberto (Date of defense: 2020-09-16)
El tracte intestinal és un lloc d'interacció amb microorganismes i factors ambientals potencialment nocius. En aquest sentit, un alt consum de components majoritaris de la dieta occidental com la fructosa i els greixos ...
A multifunctional ingredient for the management of obesity and other cardiovascular risk factor related to metabolic syndrome
Martin González, Miguel (Date of defense: 2020-03-13)
L'obesitat es defineix com una acumulació anormal de greix que pot ser perjudicial per a la salut. Sovint apareix de forma conjunta amb altres factors de risc metabòlic relacionats amb la síndrome metabòlica, com són la ...
Metabolomics strategy to comprehend the interactions between circadian rhythms and flavanol activity on the hepatic metabolism
Palacios Jordán, Héctor (Date of defense: 2019-11-28)
Un extracte de proantocianidinas extretes de la llavor del raïm (GSPE) ha estat relacionat amb un ampli rang de efectes beneficiosos per la prevenció i tractament de les alteracions metabòliques hepàtiques induïdes per ...
Gut microbiota dysbiosis in diet-induced obesity. A focus on the influence of genetics, circadian rhythms and potential prebiotics
Gual Grau, Andreu (Date of defense: 2019-12-03)
L’hoste i la seva microbiota intestinal conviuen en una relació de benefici mutu, on l’alteració d’aquest equilibri s’associa amb estats patològics com l’obesitat. Més enllà de l’impacte dietètic, la disbiosi microbiana ...

