Browsing Departament de Bioquímica i Biotecnologia by Subject "004"
Now showing items 1-7 of 7
Analysis of microbial populations in wines through NGS methodologies.
Kioroglou, Dimitrios (Date of defense: 2020-12-01)
La vinificación es un proceso complejo que involucra varias etapas hasta el embotellado y comercialización del vino. Durante este proceso, la cantidad limitada de nutrientes provoca la competencia microbiana, que resulta ...
Application of machine learning methods on SARS-Cov-2: Mortality prediction by using health and nutritional factors and prediction of recurrent mutations
Saldivar Espinoza, Bryan Percy (Date of defense: 2024-05-20)
El 2019 vam assistir a l'aparició d'una nova pandèmia que ha fet tremolar la societat, els sistemes sanitaris i l'economia a tot el món, revelant com de poc preparats estàvem en termes de coneixements i protocols per ...
Computational approaches for the characterization of the Dipeptidyl Peptidase IV inhibition: Applications to drug discovery, drug design and binding site similarity
Ojeda Montes, María José (Date of defense: 2017-09-18)
La inhibició de l'enzim dipeptidil peptidasa IV (DPP-IV) ha emergit durant les últimes dècades com un dels tractaments més efectius per a la diabetis mellitus tipus II gràcies al seu baix risc hipoglucèmic i al manteniment ...
Development of tools for in silico drug discovery
Cereto Massagué, Adrià (Date of defense: 2017-07-18)
El cribratge virtual és un mètode quimioinformàtic que consisteix en cribrar molècules bioactives de grans bases de dades de molècules petites. Això permet als investigadors d’estalviar-se el cost de provar experimentalment ...
From spectrometric data to metabolic networks: an integrated view of cell metabolism
Capellades Tomàs, Jordi (Date of defense: 2020-01-17)
La biologia molecular ha avançat considerablement gràcies a importants progressos com la seqüenciació del ADN o la seva modificació per CRISPR. Tot i això, per entendre el metabolisme requerim estudiar els perfils metabòlics ...
In silico methodologies for the design of functional foods that can prevent cardiovascular diseases
Sala Argüello, Esther (Date of defense: 2011-04-28)
La indústria alimentària incorpora als aliments extractes d’origen natural rics en molècules bioactives amb la finalitat de convertir-los en aliments funcionals, és a dir, que tinguin propietats beneficioses per a la salut ...
Studying the limits of protein-ligand docking to predict new non-covalent inhibitors for the SARSCoV-2 main protease
Macip Sancho, Guillem (Date of defense: 2023-05-15)
La pandèmia global coneguda com a COVID-19 (COronaVIrus Disease 2019) va tenir un profund impacte en els sistemes sanitaris d'arreu del món, tensionant els països i les societats d'una manera que no s'havia vist des de ...


