Now showing items 51-70 of 178

    Ecología de levaduras: Selección y adaptación a fermentaciones vínicas 

    Torija Martínez, Mª Jesús (Date of defense: 2002-05-30)

    This thesis had two different parts: Yeast ecology and selection and adaptive mechanisms for fermentations at low temperatures.<br/>The aim of the first part was to study the yeast ecology of two Spanish wine regions (Terra ...

    Efecte antigenotòxic i modulador de l'expressió d'enzims antioxidants per procianidines del vi negre en condicions d'estrès oxidatiu 

    Puiggròs i Llavinés, Francesc (Date of defense: 2005-04-06)

    TESI<br/>Les procianidines són flavonoides (flavan-3-ols), de tipus oligomèric, que exerceixen efectes beneficiosos en malalties com càncer, diabetis, i malalties cardiovasculars, entre altres. Aquests efectes de les ...

    Efecte halo de la intervenció de l’estudi predimed-plus associat als determinants socials i familiars 

    Basora Gallisà, Josep (Date of defense: 2022-10-28)

    Objectius: Avaluar l’associació d’una intervenció sobre l’estil de vida (adherència a la DietMed i promoció d’activitat física) realitzada en participants de l’estudi PREDIMED-PLUS sobre els seus convivents (Halo-1). Avaluar ...

    Efectes de l'ús de fonts exògenes de fitasa sobre els rendiments productius i valor nutricional de les dietes riques en polisacàrids no midó (NSP) en pollastres broilers, repercussions mediambientals 

    Juanpere Dominguez, Jordi (Date of defense: 2004-10-06)

    El principal objectiu d'aquest treball és estudiar els efectes que l'addició de fitasa microbiana en diferents tipus de dietes per a aus produeix tant en el seu valor nutritiu, com en els rendiments productius de les aus, ...

    Efectes de la composició d'àcids grassos de la dieta sobre la deposició de greix i àcids grassos en el porc 

    Duran Montgé, Pere (Date of defense: 2008-04-17)

    Els objectius de la present tesis foren estudiar l'efecte de la composició lipídica de la dieta sobre la deposició de greix i àcids grassos en el porc en relació amb el metabolisme lipídic.<br/>Setanta femelles foren ...

    Efecto de la melatonina, leptina y ácidos grasos: docosahexaenoico, eicosapentaenoico y palmítico, en la modulación de la inflamación en células de glía. 

    Martínez López, Nohora Milena (Date of defense: 2017-09-18)

    La neurodegeneració en el sistema nerviós central s’associa amb la pèrdua d’estructura i funció neuronal, reducció de la supervivència i augment de la mort neuronal, generant alteracions funcionals i mentals en l’individu. ...

    Efecto de los polifenoles sobre la respuesta a estrés de retículo endoplasmático en células hepáticas. Estudios in vitro e in vivo 

    Rojas Domínguez, Cristina (Date of defense: 2013-06-07)

    Endoplasmic reticulum (ER) stress response, also called UPR (Unfolded Protein Response), has an important role either in liver lipid metabolism and hepatic steatosis, which is the hepatic manifestation of the Metabolic ...

    Efecto del ácido succínico producido por levaduras vínicas sobre Oenococcus oeni y la fermentación maloláctica 

    Torres Guardado, Francisco Rafael (Date of defense: 2023-11-13)

    L'àcid succínic és un àcid orgànic que es pot produir per llevats durant el procés de vinificació. Aquest àcid és molt similar en la seva estructura a l'àcid màlic, aquest pot impedir que la fermentació malolàctica es pugui ...

    Efecto del consumo de frutos secos sobre el balance calórico y diferentes factores de riesgo cardiovascular 

    Casas Agustench, Patricia (Date of defense: 2010-05-12)

    Mediante el análisis transversal del estudio PREDIMED-Nureta se confirman los hallazgos anteriores de estudios epidemiológicos en relación a la existencia de una asociación inversa entre el consumo de frutos secos (FS) y ...

    Efecto del consumo de frutos secos sobre el estrés oxidativo 

    López Uriarte, Patricia Josefina (Date of defense: 2010-12-17)

    Los frutos secos contienen grasas insaturadas susceptibles a la oxidación, pero también contienen sustancias antioxidantes, que podrían contrarrestar su efecto pro-oxidativo. Esta tesis muestra que en ratones sanos, el ...

    Efectos de la pérdida de peso preoperatoria mediante una dieta muy baja en calorías versus una dieta mixta, en pacientes obesos mórbidos candidatos a cirugía bariátrica laparoscópica 

    Gils Contreras, Anna (Date of defense: 2020-10-02)

    L'obesitat ha anat en augment en les últimes dècades, especialment en les seves formes més extremes. Aquesta patologia s'associa amb algunes comorbiditats i se sap que el mètode més efectiu en la seva millora o resolució ...

    Efectos metabólico-terapéuticos a corto y largo plazo de la suplementación con fibra dietética. 

    Balanzà Roure, Rafael (Date of defense: 2008-09-14)

    Several components of the diet are involved in the aetiology and development of obesity and resistance to insulin. Among the dietary-therapeutic measures used to treat these pathologies are the moderate reduction of calorie ...

    Effect of different dietary factors on intramuscular fat content in pigs 

    Tous Closa, Núria (Date of defense: 2012-11-09)

    El objetivo de esta tesis es: (1) determinar si el consumidor español asocia la grasa intramuscular (GIM) a la aceptabilidad de la carne de cerdo; (2) incrementar la GIM a través de estrategias nutricionales (adición de ...

    Effect of grape-seed polyphenols in endothelial dysfunction and hypertension associated with metabolic syndrome in cafeteria diet-fed rats 

    Pons Vila, Zara (Date of defense: 2016-01-21)

    Els polifenols presents a la dieta s’han estudiat extensament pel seus efectes positius sobre diferents components de la síndrome metabòlica (MetS). En aquesta Tesi, es va proposar avaluar els efecte beneficiós dels ...

    Effect of low temperature fermentation and nitrogen content on wine yeast metabolism 

    Beltran Casellas, Gemma (Date of defense: 2005-03-04)

    Les fermentacions a baixes temperatures (13ºC o inferiors) són interessants en l'elaboració de vins blancs i rosats, ja que augmenten la retenció i la producció dels aromes, i per tant la qualitat del producte final. Però ...

    Effects of dietary catechins and proanthocyanidins on zinc homeostasis in hepatic cells 

    Quesada, Isabel Maria (Date of defense: 2010-10-29)

    Les catequines i els seus polímers, les procianidines, són flavonoids presents en hortalisses<br/>i fruits amb efectes beneficiosos sobre la salut. Actuen com a antioxidants segrestant<br/>espècies reactives d'oxigen (ROS) ...

    Effects of grape seed procyanidin extract on proliferation and apoptosis in pancreatic cells 

    Cedó Giné, Lídia (Date of defense: 2013-01-25)

    Procyanidins have been reported to modulate glucose homeostasis and β-cell functionality. However, their effects on pancreatic cell mass remain unknown. Therefore, this doctoral thesis focused on the study of the effects ...

    Effects of n-3 long-chain fatty acids in sow and piglet diets on perinatal piglet performance, oxylipins, immunity, and microbiota. 

    Llauradó Calero, Eudald (Date of defense: 2023-07-07)

    L'increment de la prolificitat de les truges ha suposat garrinades més nombroses augmentant la proporció de garrins nascuts amb un baix pes. Aquests son més dèbils i presenten una major dificultat per afrontar etapes ...

    Effects of nutraceutical treatments based on metabolic cofactors and histidine amino acids metabolism on NAFLD and obesity resolving gut-liver-adipose crosstalk 

    Quesada Vázquez, Sergio (Date of defense: 2023-02-10)

    L'obesitat és la malaltia greu més freqüent en adults i joves de tot el món. L'obesitat està relacionada amb diferents factors de risc com l'adipositat abdominal i la resistència a la insulina, considerades causes principals ...

    Effects of polyphenols and omega-3 pufas on hepatic oxidative stress 

    Fernández Iglesias, Anabel (Date of defense: 2013-10-14)

    Over the past years it has been described the important role of oxidative stress in the Metabolic Stress related manifestations, specifically in the obesity. It is well known that agents that reduce oxidative stress represent ...