Now showing items 40-59 of 179

    Decoloració de vinagres mitjançant torres de rebliment 

    Achaerandio Puente, Isabel (Date of defense: 2000-12-12)

    Dehydration tolerance in yeast 

    Rodríguez Porrata, Boris alejandro (Date of defense: 2010-04-16)

    La habilidad de las levaduras de superar la deshidratación y de reactivar su metabolismo después de la rehidratación tiene una importancia en la industria de los alimentos y en la biotecnología. Nosotros hemos dirigido ...

    Desarrollo de métodos de biología molecular para el análisis directo de bacterias acéticas de vinagre 

    Jara Campos, Carla Ingrid (Date of defense: 2009-01-23)

    Las bacterias acéticas (BA) son microorganismos Gram-negativas, elipsoidales y poseen un metabolismo aeróbico estricto, suelen utilizar sustratos como la glucosa y etanol, como fuentes de energía.<br/>En general, no hay ...

    Determinants de la concentració plasmàtica de la Lipoproteïna (a)en la malaltia cardiovascular. 

    Simó Sisó, Josep Maria (Date of defense: 2003-06-25)

    La Lipoproteïna (a) és una classe de lipoproteïna semblant a les lipoproteïnes de baixa densitat (LDL), en la que l'apo B100 està unida de forma covalent a una glicoproteïna molt polimòrfica de mida, anomenada apo(a).<br/>Si ...

    Development of techniques for the analysis of acetic acid bacteria populations and their interaction in different food environments 

    Valera Martínez, María José (Date of defense: 2014-11-11)

    El desenvolupament de tècniques moleculars per a la detecció, identificació i tipificació de bacteris acètics és la clau per a un millor enteniment de la coexistència d’aquesta microbiota relacionada amb productes alimentaris. ...

    Development of tools for in silico drug discovery 

    Cereto Massagué, Adrià (Date of defense: 2017-07-18)

    El cribratge virtual és un mètode quimioinformàtic que consisteix en cribrar molècules bioactives de grans bases de dades de molècules petites. Això permet als investigadors d’estalviar-se el cost de provar experimentalment ...

    Diet quality, eating behaviors, other lifestyle factors and cardiometabolic risk in children 

    Garcidueñas Fimbres, Tany Elizabeth (Date of defense: 2023-07-24)

    L'obesitat infantil té repercussions en la infància i l'adultesa. A Espanya, el 41% dels nens de 6-9 anys van tenir sobrepès o obesitat en 2019 i, actualment és un dels països europeus amb major prevalença. L'etiologia de ...

    Dietary and lifestyle determinants associated with the risk of colorectal cancer 

    Barrubés Piñol, Laura (Date of defense: 2020-10-13)

    Mundialment, el càncer colorectal (CCR) és el tercer càncer més incident i el segon en termes de mortalitat en ambdós sexes combinats. A més d'un envelliment de la població i de l’adquisició d’hàbits dietètics occidentalitzats ...

    Dietary factors associated with metabolic syndrome and type 2 diabetes risk 

    Becerra Tomás, Nerea (Date of defense: 2017-11-13)

    S’ha observat que els patrons dietètics s’associen de forma diferent al risc de desenvolupar la síndrome metabòlica (SM) i la diabetis tipus 2 (DT2). Amb l’objectiu d’entendre millor els diferents efectes dels patrons ...

    Dietary polyphenols display zinc ionophore activity and modulate zinc signaling in hepatocarcinoma cells 

    Dabbagh Bazarbachi, Husam (Date of defense: 2015-03-20)

    El zinc és el metall de transició més abundant després del ferro a totes les cèl·lules, i un micronutrient essencial, presentant diverses funcions en sistemes biològics. D'altra banda, els polifenols de la dieta són ...

    Dietary proanthocyanidins: their effectiveness in dyslipidemic nutritional models and the role of liver and intestine in their hypotriglyceridemic action 

    Quesada Vázquez, Helena (Date of defense: 2010-10-28)

    Las proantocianidinas ejercen efectos beneficiosos sobre algunos desordenes metabólicos que se consideran factores de riesgo de las enfermedades cardiovasculares. La desregulación del metabolismo lipoproteico juega un papel ...

    Diseño y evaluación de una propuesta didáctica para el desarrollo de la competencia en alimentación en Educación Secundaria 

    Luciáñez Sánchez, Gema (Date of defense: 2024-02-19)

    Aquesta tesi doctoral sorgeix de la necessitat de millorar l’ensenyament-aprenentatge de l’alimentació i nutrició a les aules d’Educació Secundària. Per tal d’abordar aquesta necessitat, en primer lloc, s’analitza quina ...

    Ecología de levaduras: Selección y adaptación a fermentaciones vínicas 

    Torija Martínez, Mª Jesús (Date of defense: 2002-05-30)

    This thesis had two different parts: Yeast ecology and selection and adaptive mechanisms for fermentations at low temperatures.<br/>The aim of the first part was to study the yeast ecology of two Spanish wine regions (Terra ...

    Efecte antigenotòxic i modulador de l'expressió d'enzims antioxidants per procianidines del vi negre en condicions d'estrès oxidatiu 

    Puiggròs i Llavinés, Francesc (Date of defense: 2005-04-06)

    TESI<br/>Les procianidines són flavonoides (flavan-3-ols), de tipus oligomèric, que exerceixen efectes beneficiosos en malalties com càncer, diabetis, i malalties cardiovasculars, entre altres. Aquests efectes de les ...

    Efecte halo de la intervenció de l’estudi predimed-plus associat als determinants socials i familiars 

    Basora Gallisà, Josep (Date of defense: 2022-10-28)

    Objectius: Avaluar l’associació d’una intervenció sobre l’estil de vida (adherència a la DietMed i promoció d’activitat física) realitzada en participants de l’estudi PREDIMED-PLUS sobre els seus convivents (Halo-1). Avaluar ...

    Efectes de l'ús de fonts exògenes de fitasa sobre els rendiments productius i valor nutricional de les dietes riques en polisacàrids no midó (NSP) en pollastres broilers, repercussions mediambientals 

    Juanpere Dominguez, Jordi (Date of defense: 2004-10-06)

    El principal objectiu d'aquest treball és estudiar els efectes que l'addició de fitasa microbiana en diferents tipus de dietes per a aus produeix tant en el seu valor nutritiu, com en els rendiments productius de les aus, ...

    Efectes de la composició d'àcids grassos de la dieta sobre la deposició de greix i àcids grassos en el porc 

    Duran Montgé, Pere (Date of defense: 2008-04-17)

    Els objectius de la present tesis foren estudiar l'efecte de la composició lipídica de la dieta sobre la deposició de greix i àcids grassos en el porc en relació amb el metabolisme lipídic.<br/>Setanta femelles foren ...

    Efecto de la melatonina, leptina y ácidos grasos: docosahexaenoico, eicosapentaenoico y palmítico, en la modulación de la inflamación en células de glía. 

    Martínez López, Nohora Milena (Date of defense: 2017-09-18)

    La neurodegeneració en el sistema nerviós central s’associa amb la pèrdua d’estructura i funció neuronal, reducció de la supervivència i augment de la mort neuronal, generant alteracions funcionals i mentals en l’individu. ...

    Efecto de los polifenoles sobre la respuesta a estrés de retículo endoplasmático en células hepáticas. Estudios in vitro e in vivo 

    Rojas Domínguez, Cristina (Date of defense: 2013-06-07)

    Endoplasmic reticulum (ER) stress response, also called UPR (Unfolded Protein Response), has an important role either in liver lipid metabolism and hepatic steatosis, which is the hepatic manifestation of the Metabolic ...

    Efecto del ácido succínico producido por levaduras vínicas sobre Oenococcus oeni y la fermentación maloláctica 

    Torres Guardado, Francisco Rafael (Date of defense: 2023-11-13)

    L'àcid succínic és un àcid orgànic que es pot produir per llevats durant el procés de vinificació. Aquest àcid és molt similar en la seva estructura a l'àcid màlic, aquest pot impedir que la fermentació malolàctica es pugui ...