Les Llars infantils: una alternativa als nens en risc social

Author

Panchón i Iglesias, Carme

Director

Mateo Andrés, Joan

Tutor

Bartolomé Pina, Margarita

Date of defense

1994-01-21

ISBN

978-84-694-6233-1

Legal Deposit

B.29572-2011

Pages

434 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Mètodes d'Investigació i Diagnòstic en Educació

Abstract

Les organitzacions residencials per a nens-nenes i per a joves són una alternativa sòcio-educativa pel que fa al camp de l’inadaptació social. Es tracta d’una alternativa promoguda des dels Serveis Socials (S.S.), que proven cada cop més d’orientar les intervencions des d’una perspectiva educativa, que és la que pot millor –a partir de l’immersió dels individus en processos d’aprenentatges– aportar eines pel canvi personal i pel canvi social. Els objectius d’aquesta investigació han estat els següents: A) Analitzar d’una manera crítica la realitat organitzativa actual dels centres residencials d’atenció a l’infantesa o la joventut amb problemàtica social situats a la comarca del Barcelonès. B) Establir els elements estructurals fonamentals en l’organització d’un centre i les seves relacions. C) Integrar el model organitzatiu dins d’un model general de funcionament.


Las organizaciones residenciales para niño/as y jóvenes constituyen una alternativa socio-educativa en el campo de la inadaptación social, alternativa promovida desde los Servicios Sociales (S.S.) Los S.S. intentan, cada vez mas, orientar las intervenciones desde una perspectiva educativa que es la que puede, a partir de la inmersión de los individuos en procesos de aprendizajes, aportar herramientas tanto para el cambio personal como social. Los objetivos de la investigación han sido: A) Analizar críticamente la realidad organizativa actual de centros residenciales de atención a la infancia o juventud con problemática socio-familiar del Barcelonès. B) Establecer los elementos estructurales fundamentales en la organización de un centro y sus relaciones. C) Integrar el modelo organizativo en el marco de un modelo general de funcionamiento.

Keywords

Llars d'infants; Guarderías; Kindergarten; Assistència social; Asistencia social; Public welfare; Infants difícils; Niños difíciles; Difficult children; Sociologia de l'educació; Sociología de la educación; Educational sociology

Subjects

376 - Education, teaching, training of special groups of persons. Special schools

Knowledge Area

Ciències de l'Educació

Documents

01.CPI_1de4.pdf

8.764Mb

02.CPI_2de4.pdf

8.806Mb

03.CPI_3de4.pdf

10.06Mb

04.CPI_4de4.pdf

8.835Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)