Molecular and functional characterization of the HP1c complex in Drosophila melanogaster

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut
dc.contributor.author
Kessler, Roman
dc.date.accessioned
2015-10-27T15:15:52Z
dc.date.available
2015-10-27T15:15:52Z
dc.date.issued
2014-06-03
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/315472
dc.description.abstract
Unlike characteristic HP1 proteins, the HP1c isoform of Drosophila melanogaster is a euchromatic protein. HP1c forms a complex with the zinc finger proteins ROW and WOC, which are crucial for HP1c function. In the present work, we aimed to further characterize the HP1c complex. We purified several novel factors that are associated with the complex. In particular, we characterize the ubiquitin receptor Dsk2 as an intrinsic subunit of the HP1c complex. Further, we show that the HP1c complex binds to TSS of actively transcribed genes and contributes positively to their transcription. The HP1c complex promotes an active chromatin state at target genes. We show evidence that this role involves regulation of H2Bub1 levels through Dsk2.
eng
dc.description.abstract
Al contrario de proteinas HP1 características, la isoforma HP1c de Drosophila melanogaster es una proteína eucromatica. HP1c se encuentra en un complejo con las proteínas “zinc finger” ROW y WOC, que son esenciales para la función de HP1c. En este trabajo, quisimos caracterizar el complejo HP1c en más detalle. Purificamos varios factores nuevos que se unen al complejo. En particular, caracterizamos el receptor de ubiquitina Dsk2 como una unidad principal del complejo HP1c. Además, demostramos que el complejo HP1c se une a TSS de genes que se transcriben activamente y que influye positivamente en su transcripción. El complejo HP1c favorece un estado activo de cromatina en los genes donde se encuentra. Nuestros resultados indican que este mechansimo incluye una regulación de los niveles de H2Bub1 a través de Dsk2
spa
dc.format.extent
281 p.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
cat
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Heterochromatin protein 1 (HP1)
cat
dc.subject
Euchromatin
cat
dc.subject
Ubiquitin receptors
cat
dc.subject
H3K9
cat
dc.subject
RNA polymerase II (RNA pol II)
cat
dc.subject
Heterochromatina proteina 1
cat
dc.subject
Eucromatina
cat
dc.subject
Receptores de ubiquitina
cat
dc.title
Molecular and functional characterization of the HP1c complex in Drosophila melanogaster
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
577
cat
dc.contributor.authoremail
roman.kessler01@estudiant.upf.edu
cat
dc.contributor.director
Azorín, F.
dc.embargo.terms
cap
cat
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B 26795-2015
cat
dc.description.degree
Programa de doctorat en Biomedicina


Documents

trk.pdf

4.675Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)