Departament de Tecnologia d'Aliments: Recent submissions
Now showing items 81-100 of 105
La Filtración tangencial en el tratamiento de vinos
Vilavella Araujo, Margarita (Date of defense: 1998-01-23)
El objetivo de este trabajo ha sido la experimentación con<br/>distintos equipos industriales de microfiltración tangencial<br/>y probarlos con diferentes tipos de vino para determinar el<br/>efecto de este sistema de ...
Bases per a la formulació de l'agent de biocontrol Candida sake CPA-1
Abadias i Sero, Mª Isabel (Date of defense: 2000-12-18)
El desenvolupament de resistència als fungicides per part de molts patógens en<br/>postcollita de fruites i vegetals, conjuntament amb una preocupació creixent de la<br/>societat respecte als perills sanitaris i mediambientals ...
Impacte ecològic i efectivitat de l'aplicació de l'antagonista Candida sake CPA-1 al camp, per al control biològic de la podridura blava en poscollita de mançanes "golden delicious"
Teixidó i Espasa, Neus (Date of defense: 1997-12-16)
El desenvolupament de resistència als fungicides per part de molts patògens en<br/>postcollita de fruita i vegetals, una manca d'adequats substituts pels fungicides i<br/>una preocupació creixent de la societat respecte ...
Optimización de la producción del agente de biocontrol Candida sake (CPA-1)
Arevalo Chávez, Sonia M. (Date of defense: 1998-11-27)
El Análisis sensorial como instrumento de evaluación de la calidad de vinos tintos monovarietales de Navarra y Aragón
Arozarena Martinicorena, Iñigo (Date of defense: 1998-10-01)
Ecofisiología de cepas de fusarium productoras de fumonisinas. Ecophysiology of fumonisin- producing isolates of fusarium
Marín Sillué, Sònia (Date of defense: 1998-12-10)
Desde 1988, año en que se descubrieron las fumonisinas, toxinas de origen füngico<br/>producidas básicamente por especies del género Fusarium, numerosos estudios<br/>toxicológicos han puesto de manifiesto su implicación ...
Control biològic de Penicillium expansum en postcollita de fruita de llavor
Usall i Rodié, Josep (Date of defense: 1995-12-19)
Obtención de zumos y frutos cortados con alto potencial antioxidante mediante tratamientos no térmicos
Odriozola Serrano, Isabel (Date of defense: 2009-02-13)
La producció i consum de fruites i verdures mínimament processades s'ha incrementat en el últims anys degut a la demanada, per part dels consumidors, d'aliments naturals, d'aparença i valor nutricional semblants als productes ...
Ochratoxin A in overripe grapes, raisings and special wines in vitro and in vivo studies on fungi isolated from grapes and raisins affected by physical, chemical and biotic agents
Valero Rello, Ana (Date of defense: 2007-07-13)
Ochratoxin A (OTA) is a fungal secondary metabolite produced by Aspergillus and Penicillium species. It has been detected in a wide range of commodities, including cereals, coffee, grapes, raisins, must and wine. Within ...
Aportacions quimio-enzimàtiques per a l'obtenció de precursos de Lactones i alcohols quirals
Oromí Farrús, Mireia (Date of defense: 2008-04-25)
L'obtenció de precursors de lactones i d'alcohols asimètrics té gran valor en<br/>síntesi orgànica ja que són intermediaris clau per a la preparació de molts<br/>compostos bioactius, com medicaments, agroquímics i additius ...
Avaluació de la qualitat aromàtica, estàndard, sensorial i sanitària de poma 'Pink Lady®' durant la maduració i la frigoconservació
Villatoro Gonzàlez, Carmen (Date of defense: 2008-12-11)
L'objectiu principal d'aquesta Tesi va ser estudiar la qualitat estàndard, aromàtica, sensorial i la seguretat abiòtica de la poma 'Pink Lady®' durant tres campanyes (2003-2004, 2004-2005 i 2005-2006), tant durant la ...
Alternativas de envasado de pera y melón frescos cortados en atmósfera modificada
Oms Oliu, Gemma (Date of defense: 2008-01-25)
La producció i consum de productes frescos tallats ha experimentat un creixement notable en els<br/>últims anys degut als canvis en l'estil de vida dels consumidors. No obstant, el desenvolupament<br/>de productes frescos ...
Tecnologia postcollita de l'avellana. Assecatge i frigoconservació de l'avellana, Corylus avellana L.
Piqué Ferré, Maria Teresa (Date of defense: 1995-09-19)
L'assecatge i emmagatzematge de l'avellana són processos molt importants en la<br/>tecnologia postcollita de l'avellana que poden influir en la seva qualitat i idoneïtat per al<br/>consum. Aquesta Tesi estudia la cinètica ...
Uso de sustancias antimicrobianas naturales en combinación con compuestos estabilizadores de la calidad para controlar microorganismos patógenos y extender la vida útil de las frutas frescas cortadas
Raybaudi Massilia, Rosa M. (Date of defense: 2007-10-30)
El consum de fruites fresques tallades i sucs de fruites no pasteuritzats s'ha<br/>incrementat significativament en els darrers anys degut a la creixent demanda de<br/>productes sans de baix contingut calòric i característiques ...
Recubrimientos comestibles y sustancias de origen natural en manzana fresca cortada: una nueva estrategia de conservación
Rojas Grau, María Alejandra (Date of defense: 2006-12-14)
L'estil de vida dels consumidors moderns, conjuntament amb el desig d'adquirir productes naturals i beneficiosos per la salut, ha fet que la producció i consum de fruites mitjançant processat mínim, com és el cas de les ...
Aplicación de pulsos eléctricos de alta intensidad de campo en combinación con sustancias antimicrobianas para garantizar la calidad e inocuidad microbiológica de zumos de frutas
Mosqueda Melgar, Jonathan (Date of defense: 2007-10-30)
L'aplicació de polsos elèctrics d'alta intensitat de camp (PEAIC) és una nova i innovadora tecnologia no tèrmica de processat mínim que és utilitzada com un procés de preservació alternativa per a sucs de fruites. El ...
Ochratoxin A and ochratoxigenic modulds in grapes, must and wine. Ecophysiological studies
Bellí Martí, Neus (Date of defense: 2006-01-20)
L'ocratoxina A (OTA) és un metabolit secundari tòxic produït essencialment per fongs<br/>dels gèneres Aspergillus i Penicillium, sota diverses condicions. La seva presència en el<br/>cos humà es deguda a la ingestió de ...
Phenolic Compounds:Their Role During Olive Oil Extraction and in Flaxseed - Transfer and Antioxidant Function
Artajo Medina, Luz Stella (Date of defense: 2006-12-12)
Els biofenols comprenen un gran grup de metabòlits secundaris que presenten una àmplia varietat d'estructures i una gran diversitat d'activitats biològiques. Específicament, l'interès en l'oliva i la llavor del lli (llinassa) ...
Avaluació de sistemes alternatius als fungicides sintètics per al control de les podridures verda i blava en postcollita de cítrics
Palou Vall, Lluís (Date of defense: 2002-01-30)
Les pèrdues econòmiques ocasionades per les malalties de postcollita representen actualment un dels principals problemes de la citricultura mundial. En les nostres condicions mediterrànies destaca la incidència de les ...
Bases bioquímiques de resistència a Penicillium expansum en poma
Valentines i Escolà, M. Carme (Date of defense: 2005-06-29)
L'objectiu principal d'aquesta tesi era l'estudi dels mecanismes bioquímics que determinen la resistència de les pomes contra un atac de Penicillium expansum. Els diferents estudis es van centrar en determinar el paper que ...

