La Primera embajada china en Europa y América : Chen Lanbin y Li Schuchang en España (1874-1879)

Author

Cantalapiedra, Javier

Director

Ollé, Manuel

Date of defense

2015-05-15

Legal Deposit

B 22923-2015

Pages

461 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Institut Universitari d'Història Jaume Vicens i Vives

Doctorate programs

Programa de doctorat en Història

Abstract

La primera embajada china en España debe ser considerada como la primera y más importante que envió China a Europa y América. Si Chen Lanbin, no fue el primer embajador chino en entregar las credenciales diplomáticas en el extranjero, fue, no porque no hubiera sido en primer lugar organizada la embajada del Celeste Imperio al país ibérico, sino porque se estaba esperando a la firma de un tratado sobre los culíes que finalmente llegó a buen puerto en 1877. Por tanto, aunque la entrega de credenciales fue en España, en el año 1879, no se puede obviar que los antecedentes de dicha embajada se remontan quince años atrás en el tiempo, y que la decisión de enviar emisarios a España ya estaba tomada en el año 1874, casi dos años antes de la salida del primer embajador chino a Inglaterra.


The first Chinese Embassy in Spain should be considered as the first and the most important one that China sent to Europe and America. If Chen Lanbin, was not the first Chinese ambassador to deliver the diplomatic credentials abroad, it was because the Chinese government was waiting for the signing of a treaty on coolies, that finally was signed in 1877. Therefore, although the delivery of credentials was in Spain in 1879, we can not ignore the background of the embassy, fifteen years ago back in time, and that the decision of send emissaries to Spain was already made in 1874, almost two years before the start of the first Chinese Embassy to England.

Keywords

Embajada china; España; China

Subjects

94 - General history

Documents

tjc.pdf

17.44Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)