Borges, antólogo de lo fantástico: hacia una poética del género

Author

González Mut, Marcos

Director

Castany Prado, Bernat

Tutor

Serna, Mercedes

Date of defense

2015-06-12

Legal Deposit

B 19061-2015

Pages

393 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Filologia Hispànica

Abstract

La presente tesis describe y analiza la serie de antologías de literatura fantástica realizadas por el autor argentino Jorge Luis Borges entre los años 1940 (fecha de la publicación de la selección Antología de la literatura fantástica) y 1996 (fecha de la publicación, póstuma, de la selección Libro de las ruinas) con el fin de alcanzar, a partir de las mismas, una definición del modelo borgeano de lo fantástico basado en sus lecturas.


This thesis proposes a description of the fantastic literature anthologies made by Jorge Luis Borges between 1940 (publication of Antología de la literatura fantástica) and 1996 (publication of Libro de las ruinas) in order to define the borgean model of the fantastic genre based on his readings.

Keywords

Borges, Jorge Luis, 1899-1986; Literatura fantàstica; Literatura fantástica; Fantasy literature; Conte; Cuento; Short story; Antologies; Antologías; Anthologies

Subjects

82 - Literature

Knowledge Area

Ciències Humanes i Socials

Documents

MGM_TESIS.pdf

1.647Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)