Dinamització de la població en una zona rural. Participació i desenvolupament. Estudi d'un cas

Author

Guiu Puget, Eulàlia

Director

Ferrández Arenaz, Adalberto

Date of defense

2001-05-31

ISBN

9788469398920

Legal Deposit

B.7750-2011



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Teoria i Història de l'Educació

Abstract

Aquest treball de recerca té l'orígen en una reflexió sobre els aspectes teòrics següents: <br/><br/>1) Què és el Desenvolupament Sostenible?<br/>2) Quina és la transformació del territori que es produeix dins d'un projecte de desenvolupament?<br/>3) Què és la participació? Quines tècniques podem emprar? Com millorar-la?<br/><br/>Amb aquestes preguntes com a base, la tesi fa un repàs als mètodes i tècniques que utilitzen en proyectes de desenvolupament, aprofundint sobre tot a les propostes de la "Participatory Rural Appraisal" (PRA). La recerca s'ha dut a terme a la comarca del Priorat, dins de l'Iniciativa Comunitària LEADER II (1995-1999) i ha tingut com a objectiu l'anàlisi de la patricipació comunitària dins d'un projecte de Desenvolupament Rural. <br/><br/>Per tal d'analitzar els resultats, es van establir com a variables les següents: Quantitat, Subjectes participants, Moments de la participació, Funcions de la participació, Dificultats, Tècniques de participació i Qualitat de la participació. <br/><br/>Quant a la metodologia de recerca, podriem definir-la com una "recerca-acció", amb una durada de més de cinc anys. Els mètodes que s'han emprat per a l'obtenció de dades sòn: l'observació com a participant d'un projecte de desenvolupament rural, l'observació de la documentació que ha generat el projecte i la distribució d'un qüestionari als participants del projecte.

Keywords

1995-1999; Priorat - Sociologia; Catalunya - Medi rural; Participació comunitària; Desenvolupament sostenible; Sociologia rural

Subjects

316 - Sociology; 572 - Physical anthropology

Knowledge Area

Ciències de l'Educació

Documents

01.EGP_1de5.pdf

9.107Mb

02.EGP_2de5.pdf

9.350Mb

03.EGP_3de5.pdf

9.289Mb

04.EGP_4de5.pdf

8.835Mb

05.EGP_5de5.pdf

2.367Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)