Percepción e imagen de los consumidores españoles del pescado salvaje y del pescado de acuicultura

dc.contributor
Universitat de Girona. Departament d'Enginyeria Química, Agrària i Tecnologia Agroalimentària
dc.contributor.author
Claret Coma, Anna
dc.date.accessioned
2015-06-08T08:04:33Z
dc.date.available
2015-06-08T08:04:33Z
dc.date.issued
2015-04-17
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/294592
dc.description.abstract
La tesi doctoral que es presenta a continuació té com a objectiu estudiar la percepció que tenen els consumidors espanyols del peix d’aqüicultura en comparació amb el peix salvatge, des de vàries perspectives: percepció d’aspectes relacionats amb el màrqueting (informació disponible en l’etiquetatge), percepció d’aspectes psicològics (component cognitiva o creences) i percepció d’aspectes sensorials. Els resultats obtinguts indiquen una clara discrepància entre la percepció subjectiva i objectiva de la qualitat del peix d’aqüicultura. Si bé no sembla necessari millorar les seves característiques sensorials, sí és indispensable millorar la seva imatge entre els consumidors per tal de fomentar el seu consum. En aquest sentit, els resultats obtinguts aporten informació de gran valor per al sector en el disseny d’estratègies efectives de màrqueting i polítiques de promoció dels seus producte.
spa
dc.description.abstract
The objective of this thesis is to study the Spanish consumers’ perception of farmed versus wild fish, from various perspectives: perception of marketing aspects (labelling information), psychological perception (cognitive component or beliefs) and sensory perception. The obtained results indicate a clear disagreement between subjective and objective perception about the quality of farmed fish. The optimisation of the sensory characteristics of fish from aquaculture seems not to be necessary. However, it is essential to improve its image among consumers in order to promote its consumption. In this sense, the obtained results provide valuable information for the aquaculture sector in the design of effective marketing strategies and policies aimed to promote their products.
eng
dc.format.extent
127 p.
cat
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
cat
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Aqüicultura
cat
dc.subject
Aquaculture
cat
dc.subject
Acuicultura
cat
dc.subject
Consumers' perception
cat
dc.subject
Percepción del consumidor
cat
dc.subject
Percepció del consumidor
cat
dc.subject
Wild fish
cat
dc.subject
Peix salvatge
cat
dc.subject
Pescado salvaje
cat
dc.subject
Farmed fish
cat
dc.subject
Piscicultura
cat
dc.title
Percepción e imagen de los consumidores españoles del pescado salvaje y del pescado de acuicultura
cat
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
338
cat
dc.contributor.director
Guerrero Asorey, Luis
dc.contributor.tutor
Saguer Hom, Elena
dc.embargo.terms
cap
cat
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.pdf
http://mediaserver.csuc.cat/tdx/documents/40/47/57/40475742557759385064808967200813373300/
dc.identifier.dl
Gi. 1064-2015
cat


Documents

tacc_20150417.pdf

1.594Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)