Cyclotriveratrylene and Porphyrin Scaffolds for Molecular Recognition and Self-Assembly

Autor/a

Camafort Blanco, Berta

Director/a

De Mendoza Sans, Francisco Javier

Fecha de defensa

2015-02-17

Depósito Legal

T 677-2015

Páginas

245 p.



Departamento/Instituto

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Química

Resumen

Aquesta tesis doctoral està dividida en dues parts. La primera part de la tesi inclou el disseny, la síntesi i caracterització d’una sèrie de receptors trimèrics de porfirines així com l’estudi de la formació de complexes d’inclusió amb ful•lerens (C60, C70, C84, Sc3N@C80), nanotubs de carboni (CNT) i bucky onions. L’objectiu principal d’aquest primer bloc és la preparació de receptors de porfirines capaços de formar, de manera selectiva o preferent, complexos d’inclusió amb ful•lerens grans (>C84) així com carbon nano onions (CNOs) i nanotubs de carboni (CNT). En la segona part de la tesi, es detalla la síntesi i estudi de un monòmer piramidal amb estructura central de CTV quiral connectada a llargues cadenes alquíliques a través d’enllaços d’urea. L’objectiu principal d’aquest segon bloc és la preparació d’un monòmer de CTV capaç d’ampliar tal quiralitat del monòmer a l’estructura supramolecular. Per tal de promoure aquest comportament, els monòmers van ser previstos de urees que degut a la seva habilitat per establir ponts d’hidrogen d’especificitat i direccionalitat alta promourien la formació d’una hèlix macroscòpica.


Esta tesis doctoral está dividida en dos partes. La primera parte de la tesis incluye el diseño, síntesis y caracterización de una serie de receptores trimericos de porfirinas así como el estudio de la formación de complejos de inclusión con fulerenos (C60, C70, C84, Sc3N@C80), nanotubos de carbono (CNT) y bucky onions. El objetivo principal de este primer bloque es la preparación de los receptores de porfirinas capaces de formar de manera selectiva o preferente, complejos de inclusión con fulerenos grandes (>C84) así como carbon nano onions (CNOs) y nanotubos de carbono (CNT). En la segunda parte de la tesi se detalla la síntesis y estudio de un monómero piramidal con estructura central de CTV quiral conectada a largas cadenas alquílicas a través de enlaces tipo urea. El objetivo principal de este segundo bloque es la preparación de un monómero capaz de ampliar tal quiralidad a la estructura supramolecular. Para promover tal comportamiento, los monómeros son provistos de ureas que debido a su habilidad para establecer puentes de hidrogeno de alta especificidad y direcctionalidad promoverian la formación de una hélice macroscópica.


This thesis is divided in two different parts. The first part includes the design, synthesis and characterization of a series of porphyrin trimeric receptors as well as the study of the inclusion complex formation with fullerenes (C60, C70, C84, Sc3N@C80), carbon nanotubes (CNT) and bucky onions. The main objective of this first bloc is the preparation of porphyrin-based receptors able to selectively encapsulate big fullerenes (>C84) as well as carbon nano onions (CNOs) and carbonnanotubes (CNT). The second part of the thesis deals with the synthesis and studies of a chiral pyramidic monomer bearing a CTV central core connected to long alkyl chains through urea type linkers. The objective of this second block would be the preparation of a CTV-monomer able to transfer the chirality from the CTV central core to the supramolecular column. To promote such behavior, the monomers are provided with urea moieties that due to their high specificity and directionality would promote de formation of the macroscopic helix.

Palabras clave

porfirina; ful·lerè; cyclotriveratrylene; fullereno; porphyrin; fullerene

Materias

54 - Química; 547 - Química orgánica

Documentos

TESI.pdf

16.64Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)