Embodied decision making and its neural substrate

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions
dc.contributor.author
Marcos Sanmartín, Encarni
dc.date.accessioned
2015-01-29T12:58:35Z
dc.date.available
2015-12-12T06:45:10Z
dc.date.issued
2014-12-12
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/285379
dc.description.abstract
Decisions are the result of a deliberative process that evaluates the suitability of specific options. Studies about decision making have been mainly conducted by using restricted tasks in which humans or animals are requested to discriminate between options. However, the influence that factors related to embodiment, such as motor cost, might have on this process has frequently been ignored. In this thesis, we adopt a combined experimental and theoretical approach to examine the effect that such factors have on decision making. Our results confirm an important bias of behavior and neural activity resulting from factors related to embodiment that are external to the goal of the task itself. We use computational models to account for this bias and to shed some light on the neural mechanisms producing it. Our results translate into significant progress in the understanding of embodied decision making, providing new insights into neural mechanisms and theoretical models.
eng
dc.description.abstract
Las decisiones son el resultado de un proceso de deliberación que evalúa la idoneidad de opciones específicas. Los estudios acerca de la toma de decisiones han estado principalmente dirigidos usando tareas restringidas en las que a los humanos o animales se les pide escoger entre opciones. Sin embargo, la influencia que factores relacionados con la corporificación de la toma de decisiones podrían tener en este proceso se ha ignorado frecuentemente. En esta tesis, adoptamos un enfoque experimental y teórico combinado para examinar la influencia que estos factores tienen en la toma de decisiones. Nuestros resultados confirman un importante sesgado del comportamiento y de la actividad neuronal causados por factores que son externos al objetivo de la tarea en sí. Utilizamos modelos computacionales para interpretar este sesgado que, a su vez, nos da una intuición del mecanismo neuronal que los está produciendo. Nuestros resultados se traducen en un significante progreso en la comprensión de la toma de decisiones corporificada, aportando nuevos conocimientos sobre los mecanismos neuronales y modelos teóricos.
spa
dc.description.abstract
Les decisions són el resultat d'un procés de deliberació que avalua la idoneïtat d'opcions específiques. Els estudis sobre la presa de decisions han estat principalment dirigits fent servir tasques restringides a les quals, als humans o animals, se'ls demana escollir entre opcions. No obstant, la influència que factors relacionats amb la corporificació de la presa de decisions podrien tenir en aquest procés s'ha ignorat freqüentment. En aquesta tesi, adoptem un enfocament experimental i teòric combinat per tal d'examinar la influència que aquests factors tenen en la presa de decisions. Els nostres resultats confirmen un important esbiaixat del comportament i de l'activitat neuronal degut a factors externs a l'objectiu de la tasca en sí. Fem servir models computacionals per tal d'interpretar aquest esbiaixat que, a la vegada, ens dóna una intuïció del mecanisme que l'està produint. La tesi conclou amb la presentació d'un únic model que integra tots els descobriments presentats i que podria utilitzar-se com a nou marc teòric per a recerques futures. En general, els resultats inclosos aquí es tradueixen en un significant progrés a la comprensió de la presa de decisions corporificada, aportant nous coneixements sobre els mecanismes neuronals i models teòrics.
cat
dc.format.extent
190 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Embodiment
dc.subject
Decision making
dc.subject
Robots
dc.subject
Across-trials variability
dc.subject
Memory
dc.subject
Context
dc.subject
Motor cost
dc.subject
Modulation
dc.subject
Uncertainty
dc.subject
Computational model
dc.subject
Corporificación
dc.subject
Toma de decisiones
dc.subject
Variabilidad entre pruebas
dc.subject
Memoria
dc.subject
Contexto
dc.subject
Coste motor
dc.subject
Modulación
dc.subject
Incertidumbre
dc.subject
Modelo computacional
dc.subject
Corporificació
dc.subject
Presa de decisions
dc.subject
Variabilitat entre proves
dc.subject
Memòria
dc.subject
Context
dc.subject
Cost motor
dc.subject
Modulació
dc.subject
Incertesa
dc.subject
Model computacional
dc.title
Embodied decision making and its neural substrate
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
62
cat
dc.contributor.authoremail
encarni.marcos@upf.edu
dc.contributor.director
Verschure, Paul F. M. J.
dc.embargo.terms
12 mesos
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B 4167-2015
dc.description.degree
Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions


Documents

tems.pdf

13.79Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)