Efectivitat del tractament antipsicòtic en pacients amb esquizofrènia: Diferents aproximacions metodològiques

dc.contributor
Universitat de Barcelona. Departament de Salut Pública
dc.contributor.author
Suárez Lamas, David
dc.date.accessioned
2011-04-12T14:03:42Z
dc.date.available
2009-01-26
dc.date.issued
2008-06-02
dc.date.submitted
2009-01-26
dc.identifier.isbn
9788469226674
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0126109-123555
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/2850
dc.description.abstract
En aquesta tesi s'estudia l'efectivitat de diferents tractaments antipsicòtics en pacients amb esquizofrènia a partir de les dades d'un estudi longitudinal observacional multicèntric. Diferents aproximacions metodològiques són proposades tant des del punt de vista de la mesura de l'efectivitat dels tractaments (resposta, manteniment del tractament, remissió) com des del punt de vista de l'anàlisi estadística de l'efectivitat dels tractaments (models GEE, anàlisi de supervivència, models estructurals marginals). En particular es proposa una metodologia per a comparar múltiples tractaments mitjançant models estructurals marginals. Els resultats mostren diferències d'efectivitat entre els antipsicòtics que són consistents amb els resultats previs d'estudis aleatoritzats. Aquesta tesi reforça la idea que els resultats dels estudis observacionals amb un disseny i una metodologia d'anàlisi adients són consistents amb els corresponents resultats provinents d'estudis aleatoritzats.
cat
dc.description.abstract
<i>This thesis studies the effectiveness of different antipsychotic treatments in patients with schizophrenia based on data from a multicentre observational longitudinal study. Different approaches are proposed from both the point of view of measuring the treatment effectiveness (response, treatment maintenance, remission) and of the statistical modeling of treatment effectiveness (GEE models, survival analysis, marginal structural models). In particular, it proposes a methodology to compare multiple treatments using marginal structural models. The results show differences among the effectiveness of antipsychotics that are consistent with previous results of randomized studies. This thesis reinforces the idea that the results of observational studies, with appropriate designs and analysis strategies, are consistent with the corresponding results of randomized studies. </i>
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Causalitat
dc.subject
Confusió
dc.subject
Estudis observacionals
dc.subject
Esquizofrènia
dc.subject
Efectivitat
dc.subject
Fàrmacs antipsicòtics
dc.subject
Resultats de salut
dc.subject
Epidemiologia
dc.subject.other
Ciències de la Salut
dc.title
Efectivitat del tractament antipsicòtic en pacients amb esquizofrènia: Diferents aproximacions metodològiques
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
311
cat
dc.subject.udc
616.89
cat
dc.contributor.authoremail
david.suarez.lamas@gmail.com
dc.contributor.director
Haro Abad, Josep Maria
dc.contributor.codirector
Campos Bonilla, Begoña
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
cat
dc.identifier.dl
B.23539-2009


Documents

DSL_TESI.pdf

594.8Kb PDF

This item appears in the following Collection(s)