Casadomé Burriel, Laura (Date of defense: 2005-03-01)
Yeast cells are exposed to a wide variety of environment stresses, among them changes in the osmotic conditions. An osmolar upshift leads to fast loose of intracellular water, so living cells have ...
Noriega Esteban, Núria (Date of defense: 2009-02-27)
La adaptación de la levadura Saccharomyces cerevisiae a condiciones de alta osmolaridad está mediada por la vía de HOG ((high-osmolarity glycerol). La activación de esta vía induce una serie de respuestas ...
Mas Martín, Glòria (Date of defense: 2007-07-20)
En la levadura S. cerevisiae, un incremento de la osmolaridad extracelular activa la vía de Hog1, lo que produce una compleja respuesta adaptativa. Entre las respuestas adaptativas que Hog1 coordina, ...
Zapater Enrique, Meritxell (Date of defense: 2006-12-01)
En el llevat Saccharomyces cerevisiae els canvis en les condicions osmòtiques del medi extracel.lular són sensades per la MAP cinasa Hog1, la qual permet dur a terme l'adaptació cel.lular mitjançant la ...
Vendrell Arasa, Alexandre (Date of defense: 2009-01-16)
L'activació sostinguda de Hog1 porta a una inhibició del creixement cel·lular. En aquest treball, hem observat que el fenotip de letalitat causat per l'activació sostinguda de Hog1 és parcialment inhibida ...
Escoté Miró, Xavier (Date of defense: 2005-10-06)
Exposure of yeast to increases in extracellular osmolarity activates the stress-activated Hog1 MAP kinase, which is essential for cell survival upon osmotic stress. Activation of the Hog1 MAPK results ...
Adrover Nadal, Miguel Angel (Date of defense: 2009-09-18)
Control of cell cycle by Stress Activated Protein Kinases (SAPKs) is an essential aspect for adaptation to extracellular stimuli. In Saccharomyces cerevisiae, the activation of the Hog1 SAPK, results ...