La apropiación digital: descripción y análisis del impacto de las TIC en las prácticas letradas de adultos profesionales mexicanos

Author

Hernández y Hernández, Denise

Director

Cassany, Daniel

Date of defense

2014-01-27

Legal Deposit

B. 7406-2014

Pages

451 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Traducció i Ciències del llenguatge

Doctorate programs

Programa de doctorat en Traducció i Ciències del Llenguatge

Abstract

Esta tesis doctoral toma como eje los Nuevos Estudios de Literacidad con el objetivo de describir y analizar el impacto que las Tecnologías de Información y Comunicación han tenido en las ‘prácticas letradas vernáculas’ y en las ‘académicas y profesionales’ de un grupo de adultos mexicanos que estudian y trabajan en el extranjero. Se analiza y documenta su actividad en espacios digitales, redes sociales y sitios web personales y profesionales. A través esta actividad digital y de la actitud y comportamiento que han tomado frente a la tecnología, se intenta categorizarlos según un determinado tipo de usuario de TIC.


The New Literacy Studies are in the core of this doctoral paper in order to describe and analyze the impact that Information and Communication Technologies have had upon ‘vernacular literacy’ and ‘academic and professional practices’ of a group of Mexican adults studying abroad. Their activities on digital spaces, social networking sites and personal and professional websites are analyzed and documented. We try to classify them as an ICT specific user type, considering the said digital activity as well as the attitude and behaviour they have manifested towards technology.

Keywords

Alfabetització digital

Subjects

316 - Sociology

Related items

Dades de recerca

Link to the related item

Documents

tdhh.pdf

6.948Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)