Consenso basado en internet model, implementación y evidencia empírica

Author

Gutiérrez Hernández, Alfredo

Director

Monguet, Josep M. (Josep Maria)

Date of defense

2013-07-17

Legal Deposit

B. 3926-2014

Pages

271 p.



Department/Institute

Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica a l'Enginyeria

Abstract

Sota una constant generació de nous models de negoci, les empreses necessiten informació per a la presa de decisions que els permeti aconseguir una posició mes competitiva al mercat. La presa de decisions en grups de treball col·laboratiu requereix del coneixement de l'estat actual dels temes importants i que afecten al grup, així com la trajectòria que han de prendre. No obstant això, hi ha una deficiència d’eines de software per donar suport a la recol·lecció d'opinions en equips de treball, i també se'n troba manca d'eines que implementin nous models per a l'avaluació crítica, prioritzada i consensuada de la situació actual y desitjada en una empresa per la presa de decisions. Aquest treball de recerca proposa un nou model de generació de consens a l'interior de grups de treball a través d'una eina WEB-GDSS implementada com a part del projecte, i analitza la validesa del model i de l'eina.


Bajo una constante generación de nuevos modelos de negocio, las empresas necesitan información para la toma de decisiones que les permita alcanzar una posición más competitiva en el mercado. Para la toma de decisiones los grupos de trabajo colaborativo requieren conocimiento del estado actual de los temas que les importan y afectan, así como del rumbo que deben tomar al respecto. Sin embargo existe una deficiencia en herramientas de software para apoyar la recolección de opiniones en equipos de trabajo, por lo que también existe deficiencia de herramientas que implementen nuevos modelos para la evaluación crítica, priorizada y consensuada de la situación existente y deseable en una empresa para la toma de decisiones. Este trabajo propone un nuevo modelo de generación de consenso al interior grupos de trabajo a través de una herramienta WEB-GDSS implementada como parte del proyecto, y analiza la validez del modelo y de la herramienta.


Under a constant new business models generation, firms need information for decision-making that allow them to have a competitive market position. Decision-making in collaborative workgroups requires knowledge about current status of the issues that matter and affect the group, as well as the direction to be taken in this regard. However, there is a lack of software to support the collection of opinions in workgroups, so there is also a lack of tools that implement new models for critical, prioritized, and agreed evaluation on existing and desirable company situation, needed to decisionmaking. This paper proposes a model of gathering consensus opinion within workgroups through a WEB GDSS which is implemented as part of the project, and discusses the validity of the model and the software.

Subjects

004 - Computer science and technology. Computing. Data processing

Documents

TAGH1de1.pdf

4.165Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)