Temps d'espera: un estudi exploratori de la perspectiva del consumidor

Author

Pàmies Pallisé, Maria del Mar

Director

Ryan, Gerard

Date of defense

2011-07-16

Legal Deposit

T.1295-2013

Pages

406 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Gestió d'Empreses

Abstract

El fenomen de l’espera en els serveis forma part de la vida quotidiana dels consumidors, els quals es troben diàriament en situacions en les que han d’esperar per a rebre serveis. La present tesi doctoral se centra en estudiar el fenomen de l’espera tenint en compte el punt de vista del consumidor i utilitzant una metodologia qualitativa la qual permet aprofundir en les experiències d’espera dels consumidors estudiant-les en el seu entorn natural. Això ha permès obtenir una visió holística de l’espera en la que s’han integrat tots els elements que poden influir en el comportament del consumidor durant una situació d’espera. Alguns d’aquests elements fan referència a les experiències d’espera prèvies, als trets personals, a les estratègies per a gestionar o reduir l’espera, als factors situacionals o a les implicacions de l’espera per a les empreses o el consumidor.


The phenomenon of waiting for services is a commonplace everyday aspect of consumer life. This doctoral thesis examines waiting in services marketing from the consumer viewpoint. It employs a qualitative methodology that facilitates an in-depth approach to the examination of waiting experiences in the natural setting consumer life. This approach leads to a holistic examination of waiting, which integrates the elements that may influence consumer behaviour in waiting situations. These elements refer to previous waiting experiences, to personal traits, to the strategies employed to reduce the waiting time, to situational factors and to the implications of the wait for the organisation and the company.

Keywords

Comportament del Consumidor; Temps d'espera; Màrqueting; Comportamiento del consumidor; Tiempo de espera

Subjects

339 - Trade. Commerce. International economic relations. World economy

Documents

Tesi .pdf

3.887Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)