Radical cystectomy and urinary diversion: is there a role for bowel in the future?

Autor/a

Cosentino, Marco

Director/a

Gelabert Mas, Antonio

Tutor/a

Palou Redorta, Joan

Fecha de defensa

2013-05-30

ISBN

9788449038495

Depósito Legal

B-22953-2013

Páginas

49 p.



Departamento/Instituto

Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia

Resumen

La superfície luminal del tracte urinari des dels calzes fins a la uretra proximal està revestit d’un epiteli amb cèl·lules de transició, l’uroteli. Aquest estructura representa el nucli fonamental de la urologia i les seves alteracions, ja siguin per mal funcionament o oncològiques, constitueixen una qüestió mèdica i social rellevant. El càncer de bufeta és el quart càncer més comú en homes i el vuitè en dones; representa la neoplàsia maligna més freqüent del tracte urinari amb un pic d’incidència en població la adulta i gent gran. Tot i que la major part dels pacients presenten tumors vesicals superficials, un 20-40 % d’aquests desenvoluparan una malaltia invasiva. La cistectomia radical amb dissecció pèlvica dels ganglis limfàtics és el tractament ‘gold standard’ en el cas que sigui múscul-invasiva però és també el tractament d’elecció per la resta de pacients amb aquest càncer. Aquest procediment curatiu és complex i s’associa a una alta taxa de complicacions i morbiditat, atribuïbles principalment a l’ús d’intestí per a la reconstrucció del tracte urinari; aquest procediment té efectes sobre el benestar físic i psicològic del pacient amb un augment important del cost total del tractament. Atès que estem davant d’un progressiu augment de l’esperança de vida, això es traduirà en un augment de la seva incidència. La gestió i el tractament d’aquesta malaltia representa un repte important per a la urologia actual i futura.


Urothelium, through its transitional epithelial cells, covers the luminal surface of the entire urinary tract extending from renal calyces to the proximal urethra. It represents the “core” of Urology and its functional alteration, oncological changes and substitution constitutes a relevant medical and social matter. Bladder cancer is the fourth most common malignancy in men and the eight in women; it represents the most common malignancy of the urinary tract with a peak incidence in the adult and elderly population. Although the majority of patients present with superficial bladder tumors, 20%–40% either present with or develop invasive disease. Radical cystectomy with pelvic lymph node dissection is the gold standard treatment for organ-confined muscle-invasive disease and it is also a valid option for other selected patients. However, this curative procedure is complex and associated with a high rate of complications and morbidity. Such complications are considered to be primarily attributable to the use of bowel for urinary tract reconstruction; they have an effect on the patient’s physical and psychological wellbeing and increase the total cost of the intervention. Since we are facing a rise in life expectancy, with increases in both the elderly and the bladder cancer population, treatment management for bladder cancer patients represents an important challenge for present and future Urology.

Palabras clave

Urothecial; Bladder cancer; Bladder sustitution

Materias

617 - Cirugía. Ortopedia. Oftalmología

Área de conocimiento

Ciències de la Salut

Documentos

mc1de1.pdf

4.797Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)