Now showing items 11414-11433 of 11795
Hao, Jingya (Date of defense: 2023-01-20)
Aquest estudi se centra en l’ús dels mitjans, les barreres i les estratègies per promoure l’alfabetització mediàtica entre les persones grans. L’autor està tractant d’omplir el buit en la investigació sobre estudis de ...
Puigcorbé Lacueva, Viena (Date of defense: 2016-10-28)
L’exportació de carboni fixat mitjançant la fotosíntesi pel fitoplàncton, des de la superfície dels oceans a les capes més profundes, és un component clau de la bomba biològica de carboni i, per extensió, del cicle global ...
Rodríguez Sánchez, Raquel (Date of defense: 2019-02-14)
Los aceites ácidos son co-productos que derivan del proceso de refinación de los aceites para consumo humano (oleínas; aceites ácidos de refinación química y ácidos grasos destilados de refinación física). Se caracterizan ...
García Bofill, Miquel (Date of defense: 2021-03-26)
Els enzims presenten una sèrie d’avantatges catalítiques respecte als catalitzadors químics emprats en síntesis química clàssica: especificitat, selectivitat i la possibilitat de treballar en condicions suaus de temperatura ...
Carmona Ramírez, Jorge Uriel (Date of defense: 2006-05-18)
Las plaquetas (PLTs) son protagonistas en la reparación de las heridas, ya que contienen factores de crecimiento (GFs), los cuales producen quimiotaxis, proliferación y diferenciación celular, neovascularización y deposición ...
Hosseini, Anahita (Date of defense: 2022-03-10)
Segons l’OMS (Organització Mundial de la Salut), la contaminació fecal d’aigua potable afecta més de 2.000 milions de persones a tot el món i provoca més de 500.000 morts cada any. L’estratègia actual per al control de la ...
Spennati, Francesco (Date of defense: 2018-04-18)
Els tanins són polifenols produïts per plantes que s'utilitzen en l'adobat vegetal. Aquests es diferencien de la majoria dels fenols naturals perquè fan precipitar les proteïnes i s'utilitzen en el procés d'adobament per ...
Pacheco Aceña, Adrià (Date of defense: 2023-06-08)
En aquesta tesis es presenta una nova metodologia de deposició IJP per a la preparació de capes gruixudes de YBCO basades en solucions de precursors sense fluor (FF). L’avantatge es basa en l’alt rendiment dels precursors ...
Genís Pagès, Sandra (Date of defense: 2016-11-10)
Aproximadament el 40% de les vaques lleteres desenvolupen una malaltia uterina durant el post-part que acaba provocant infertilitat. Alguns estudis indiquen que la infecció uterina, causada principalment per Escherichia ...
Abdelli, Nedra (Date of defense: 2022-04-19)
El creixent interès mundial per donar suport a un sistema agrícola sostenible requereix millorar les pràctiques agrícoles que siguin rendibles, respectuoses amb el medi ambient, bones per a les comunitats i lliures ...
Contreras Jodar, Alexandra (Date of defense: 2019-07-23)
L’estrés per calor (EC) genera pèrdues significatives en l’industria lletera caprina quan l’índex de temperatura-humitat (THI) és > 75. Les tecnologies ‘òmiques’ ofereixen una perspectiva holística de com les cabres combaten ...
Vilarrasa Gustems, Ester (Date of defense: 2015-02-10)
La incorporació de matèries grasses és una pràctica habitual en la formulació de pinsos per a porcs i pollastres. Els olis àcids són subproductes de la indústria de refinació d’olis, donant lloc a matèries primeres sostenibles ...
Jiménez Moya, Beatriz (Date of defense: 2021-07-06)
La incorporació de matèries grasses als pinsos de pollastres de carn té com a objectiu principal augmentar la seva concentració energètica. L’oli àcid de soia (SA) i els destil·lats d’àcids grassos de palma (PFAD) són ...
Viñado Martínez, Alberto (Date of defense: 2019-07-04)
La adición de grasas es una práctica habitual en la fabricación de piensos para avicultura, ya que son fuente de energía y ácidos grasos esenciales. La disponibilidad de ingredientes con alto contenido energético se puede ...
Trullàs Huguet, Clara (Date of defense: 2016-02-15)
La utilització d’olis natius d’origen vegetal (VO) en dietes per peixos com a substituts de la font lipídica tradicionalment utilitzada, l’oli de peix (FO), es veu limitada degut a la creixent demanda per part de les ...
Molina Moya, Bárbara (Date of defense: 2016-11-25)
La tuberculosis (TB) es una de las principales enfermedades infecciosas a nivel mundial, y la aparición y propagación de cepas de Mycobacterium tuberculosis, el agente causante, resistentes a distintos fármacos es una ...
Bianco, Erica (Date of defense: 2015-11-09)
Las nuevas tecnologías de ultrasecuenciación (NGS) han alterado espectacularmente la investigación en la genómica de las especies domesticas, entre ellas la del cerdo. Usando datos de genómica es posible, por ejemplo, ...
Hernandez Tejada, Melba A. (Date of defense: 2017-11-03)
El presente estudio tuvo como objetivo abordar el tema del abandono de la Terapia de Exposición Prolongada (TEP) en ex-combatientes de Guerra (Veteranos), uno de los tratamientos con mayor basamento empírico sobre su ...
Castillo Cano, Virginia (Date of defense: 2012-11-13)
El propòsit d’aquesta tesis que porta com a títol “Estudi de l’estabilitat de plegament i l’agregació mitjançant l’ús de proteïnes globulars petites” és el de contribuir al coneixement de com les proteïnes globulars ...
Perea Lugo, Adriana Lucía (Date of defense: 2019-01-18)
Los perros en colectivos (refugios, perreras, criaderos, instalaciones de investigación) se enfrentan a una serie de condiciones subóptimas que comprometen su bienestar. En esta tesis se analizó el efecto de dos productos ...