Estadios preliminares del contrato de trabajo y técnicas de selección de trabajadores. Análisis aplicado al caso de las pymes industriales innovadoras

Author

Fernández García, Antonio

Director

Purcalla Bonilla, Miguel Àngel

Codirector

Ahedo Santiesteban, Ángel Manuel

Date of defense

2012-12-14

Legal Deposit

T.1003-2013

Pages

286 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Dret Públic

Abstract

La tesis analiza los procesos de selección de personal en la empresa privada desde un punto de vista multidisciplinar (Derecho del trabajo, Sociología del Trabajo y Gestión de Recursos Humanos) con el fin de ajustar las prácticas de recursos humanos al ordenamiento jurídico español. Incluye un análisis de los procesos de selección de personal en las pymes catalanas de nivel tecnológico medio-alto. Por primera vez, y de forma inédita y monográfica, se realiza un estudio de la jurisprudencia y normativa sobre la cuestión, contrastando la misma con la praxis empresarial de las pymes en Catalunya y aportando conclusiones prácticas de mucha utilidad. The thesis analyzes the recruitment process in the private sector from a multidisciplinary perspective (Labour Law, Sociology of Work and Human Resource Management) in order to adjust human resource practices into the Spanish legal ordinance. It includes an analysis of recruitment processes in Catalan SMEs of a medium-high technological level. For the first time, and in an unprecedented and monographic way, a study of case law and legislation on the issue is conducted, contrasting it with the business practice of SMEs in Catalonia and providing very useful practical conclusions. La tesi analitza els processos de selecció de personal a l’empresa privada des d’un punt de vista multidisciplinar (Dret del Treball, Sociologia del Treball i Gestió de Recursos Humans) amb la finalitat d’ajustar les pràctiques de recursos humans a l’ordenament jurídic espanyol. Inclou una anàlisi dels processos de selecció de personal a les pimes catalanes de nivell tecnològic mig-alt. Per primer cop, i de forma inèdita i monogràfica, es realitza un estudi de la jurisprudència i normativa sobre la qüestió, contrastant la mateixa amb la praxi empresarial de les pimes a Catalunya i aportant conclusions pràctiques de força utilitat.

Keywords

Reclutamiento; Selección; Pymes; Derechos fundamentales

Subjects

331 - Labour. Employment. Work. Labour economics. Organization of labour.

Documents

TESIS.pdf

3.165Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)