Llorenç de Villalonga i la novel·la antiutòpica : estudi d'Andrea Víctrix

Author

Ventayol Bosch, Sílvia

Director

Micó, José María

Date of defense

2013-06-25

Legal Deposit

B. 18589-2013

Pages

398 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats

Doctorate programs

Programa de doctorat en Humanitats

Abstract

Aquest treball té per objecte l’anàlisi i estudi pregon de la novel·la Andrea Víctrix (1974) de Llorenç Villalonga, una obra darrerenca de l’autor, fins ara poc estudiada i representativa del gènere antiutòpic dins la literatura catalana. L’emmarca una introducció general que resumeix els orígens, la raó de ser i la tradició literària dels relats utòpics i antiutòpics. Els capítols següents descriuen la gènesi, tècnica i el mode emprats a la novel·la, les influències literàries existents i l’anàlisi de la positura criticosatírica del novel·lista vers el món del progrés i tot el que s’inclou en ell.


This work aims to analyse and to study in depth the novel Andrea Víctrix (1974) of Llorenç Villalonga, one of the author’s last works, so far little studied and representative of the dystopian genre in Catalan literature. It is framed by a general introduction which outlines the origins, purpose and the literary tradition of utopian and dystopian fiction. Subsequent chapters describe the origins, techniques and mode used in the novel, as well as its literary influences and analysis of the critical and satirical approach of the novelist towards the world of progress and all that it includes.

Keywords

Villalonga, Llorenç, 1897-1980; Andrea Víctrix; Crítica i interpretació; Novel·la catalana; S. XX; Història i crítica

Subjects

0 - Science and knowledge. Organization. Computer science. Information. Documentation. Librarianship. Institutions. Publications

Documents

tsvb.pdf

2.142Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)